IDEJA ZA BRZI RUČAK

Tortilja pizza: Brza pizza bez dizanog tijesta

Kušaj hrskavu pizzu koja će te jednostavno oduševiti i u kojoj možeš uživati gotovo bez grižnje savjesti, jer se umjesto tijesta s kvascem koristi pšenična tortilja

profimedia-0161795927.jpg
Foto: profimedia.hr

Umjesto tijesta od kvasca za ovu ukusnu pizzu posegnut ćemo za tortiljom na koju složimo omiljene dodatke. Budući da je takva pizza gotova u 10 samo minuta, odličan je izbor za brzi ručak ili večeru, piše okusno.je.

Za pripremu tortilja pizze sa salamom potrebno je (za 2 osobe):

  • 2 velike pšenične tortilje
  • 1/2 šalice umaka od rajčice za pizzu
  • narezana suha salama na kriške (može i šunka, pršut ili neko drugo meso)
  • 100 g naribanog sira za pizzu (može i mozzarella, edamer, gouda i slično)
  • 1 žličica origana
  • zelene ili crne masline (po želji)
Image
ALPSKI SPECIJALITET

Ideja za savršen zimski ručak: Gröstl je popularno jelo austrijskih skijališta

Postupak pripreme korak po korak:

Zagrijemo pećnicu na 220 stupnjeva.

Pleh obložimo papirom za pečenje i na njega položimo pšeničnu tortilju. Ako imamo dovoljno velik pleh, možemo odmah staviti obje tortilje.

Tortilju/tortilje prvo premažemo umakom od rajčice, po kojem posipamo naribani sir. Dodamo narezanu salamu i masline, ako ih koristimo. Po vrhu posipamo origano.

Pleh za otprilike 5 minuta stavimo u zagrijanu pećnicu. Tortilja će se na donjoj strani i rubovima hrskavo ispeći, a sir će se u vrućoj pećnici otopiti. Tortilja pizzu tijekom pečenja više puta provjeravamo i pazimo da je ne spalimo jer se vrlo brzo peče.

Kada je tortilja pizza gotova, izvadimo je iz pećnice. Pričekamo 1-2 minute da se malo ohladi, zatim je narežemo na komade i poslužimo. Dobar tek!