COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Recept za tagliatelle s kozicama

Tjestenina s kozicama je vrlo ukusno jelo, a danas donosimo recept za tagliatelle s kozicama u bijelom umaku

tagliatelle.jpg

Tjestenina je idealna za ručak ili večeru, a vrlo se brzo i lako priprema. Također se vrlo lako priprema u različitim kombinacijama namirnica, na primjer s kozicama. Tradicionalna talijanska tjestenina, tagliatelle, odlično će pristajati uz bijeli umak i kozice, a uz čašu vina bit će savršen obrok.

U ovoj epizodi specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola kuhala je 21-godišnja Tesa, a jedan od njezinih recepata donosimo u nastavku.

Sve recepte i ostale epizode možete pronaći OVDJE.

Sastojci:

  • 250 - 300 grama tagliatella
  • 250 - 500 grama kozica
  • 3 - 6 režnja češnjaka
  • 70 ml suhog bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 125 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
  • 70 g naribanog parmezana
  • svježi peršin

Priprema:

Kozice kratko prepržimo na maslinovu ulju te ih izvadimo van, a na tu masnoću bacimo češnjak koji dinstamo minutu. Zalijemo vinom, pustimo da ispari pa dodamo temeljac i vrhnje te pospemo svježeg peršina te prokuhamo 7 minuta.

Tagliatelle kuhamo u slanoj vodi pola vremena koliko piše na ambalaži, te nakon toga ubacimo u tavu s kozicama uz pola šalice škrobne vode iz tjestenine te kuhamo još par minuta dok se umak ne poveže s tjesteninom i ona bude al dente.

Recepte iz kulinarskog specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola možete pogledati u nastavku!

Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Coca-Cola Hrvatska!