HELL'S KITCHEN SHOW

Omiljeno jelo: Recept za ragu od bukovača sous chefice Ivane Bekavac

Na RTL-u kreće 'Hell's Kitchen Hrvatska', novi uzbudljivi show. Od 31. siječnja u 21.15 sati 18 kandidata borit će se za nagradu, uz pomoć chefa kuhinje, Toma Gretića i sous chefova Ivana Vrbanca te Ivane Bekavac koja nam je otkrila svoj recept za ragu od bukovača - njeno omiljeno jelo

BeFunky-collage (12).jpg
Foto: RTL

Novi show "Hell's Kitchen Hrvatska" kreće s emitiranjem u srijedu, 31. siječnja od 21.15 sati na RTL-u, a dan ranije epizoda će biti dostupna na platformi Voyo. Radi se o jednom najcjenjenijih i najuspješnijih reality showova u svijetu u kojem kandidati, profesionalci i perspektivni kulinarski entuzijasti prolaze sve kao da rade u pravom restoranu. Na njihovom putu kroz glavne zadatke, kazne i nagrade odlučivat će isključivo glavni chef kuhinje Tom Gretić. No, neće ih pratiti sam, nego će 18 kandidata nadgledati i Gretićevi sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec.

Zagrepčanka Ivana Bekavac u javnosti je najviše poznata po svom bistrou "Kut" koji je uspješno djelovao u Varšavskoj ulici, ali i kao dobitnica nagrade "Andrej Barbieri" za kuharsku nadu 2020. godine. Ova je 31-godišnjakinja svoje umijeće učila i u SAD-u, na prestižnoj akademiji Culinary Institute of America u New Yorku, a zatim nastavila brusiti zanat u inozemstvu. Po povratku u Lijepu Našu, odlučila je izaći iz visoke gastronomije te pokrenuti svoj projekt koji je više vezan uz comfort food.

U međuvremenu imat ćemo prilike gledati ju na malim ekranima, u novom showu "Hell's Kitchen". Sigurno ćemo od nje naučiti mnoge kulinarske trikove i tajne - jedna takva je, na primjer, njen omiljeni recept za ragu od bukovača koji je odlučila podijeliti s nama.

Ragu od bukovača

Sastojci:

  • 200 grama bukovača
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 žlice gorušice

Postupak:

Nasjeckati bukovače i luk. Na maslinovom ulju prodinstati luk, dodati bukovače i nakon par minuta podliti vinom. Dodati malo temeljca ili vode. Dio smjese izblendati te vratiti u ostatak ragua. Umiješati gorušicu. Posoliti po želji i servirati uz kremastu palentu. Dobar tek!

Image
HELL'S KITCHEN SHOW

Sous chef Ivan Vrbanec otkrio je kako pravilno skuhati rižu i koju vrstu odabrati