anonimno
Zanima me sve u vezi spirale Mirena... Koliko je to sigurna metoda kontracepcije? Da li postoji mogućnost alergijske reakcije? Ima li kakvih ostalih nuspojava? Koliko ova spirala stoji na našem tržištu i da li ju sama moram kupiti ili preko svog ginekologa? Hvala na odgovoru!

Odgovor stručnjaka


Mirena je hormonska spirala koja se stavlja ženama kao kontracepcija i protiv jakih krvarenja. Kao i svaka spirala stavlja se samo ženama koje su bar jednom rodile. Ne smijete imati ranicu na grliću maternice, te ne smije biti u području genitalnih organa upala ni tumora. Dakle ako je sve u redu, Mirena je jedna stoposto sigurna metoda, koja se preporuča uglavnom ženama zrelije dobi. Nema nikakvih nuzpojava, osim slabih menstruacija što je poželjno. Cijena iznosi oko 900-1000 kuna, ev.je možete dobiti preko HZZO-a preko svog ginekologa u primarnoj zaštiti.


Dr. Damir Mamuzić
Poliklinika Gyn

Vaš savjet
+50

Dodaj
 
zastoneceena
  • 29.4.2016 16:34:04
  • Bodova: 0
  • Prijavi
Postovani..nikako da se snadjem kako da postavim pitanje na pravo mjesto. Ako mozete da mi odgovorite.. ciklusi su mi 26,31,26 dana. Danas na 31 dan ciklusa jos nisam dkbila. 21.dan ciklusa sam imala spolni odnos s prekinutim snosajem(10dana poslje odnosa pravila test kojj je negativa,dakle jucer). Nalaz ginekologa:17mm endometrij j nema znakova gestacije..al kaze da je rano da se ista vidi i da bi trebala usljedit menstruacija.. od jucer pijem dabroston,al jos nisam dobila. Dal je moguc da sam trudna, kad ponoviti test? Hvala

Ocjena savjeta: 0