beli
U braku sam 18 godina. Vjenčali smo se jako mladi ja sam imao 20 a ona 18 godina. Imamo dvoje djece sina 17 i kćer 13 godina.Problemi su nam nastali ogromi kada je supruga počela raditi u jednom trgovačkom centru. Stalno je spominjala kako ona radi ponižavajuči posao da se ona nije školovala da radi kao trgovac itd.. Kada bih joj nešto rekao ona bi počela vikati pa i svađanje.Kasnije je postala presjednjca sindikata u toj trgovini pa su nastupili novi problemi prepirke s šefovima i samom radnicima jer je ona htjela isterivati pravdu. Podršku sam joj u početku dava jer sam vidio da je sretna ali s vremenom je ulazila sve više u nekakve rasprave s šefovima gdje joj je postajalo sve teže kasnije je nastupio i sam otkaz u firmi ijako su je kao radnicu svi hvalili. Znao sam ponekad da kažem da mora ramisliti šta želi i od čega živi, šta joj je preči sindikat ili plača trgovca koja i nije tako loša.Na takva upite ona samo nastupa svađalačkim tonom.I tako ti problemi traju i dalje samo više nije presjednica sindikata sada je voditeljica jednog odjela.Ali da objasnim ovaj novi probleme sada je nastupio kada sam rekao da previše provodi vremena na internetu, toliko da nema više granice primjer samo jedan dođe kuči s posla oko 14.30 sati sjedne za kompijuter i bude dok ja ne dođem kući s posla a to je 17.30 sati onda ode leći jedno sat dva ustane i ponovo za kompijuter i onda do 1,2 sata ujutro. Onda ustane u 6 ujutro za odlazak na posao i sjedi za kompijuterom do odlaska na posao.I to traje več 3-4 godine.Neče da vodi brigu za djecu,o meni kuči prijatelje smo izgubili jer tvrdi da je stalno umorna. Ja sam preuzeo sve kučanske poslove kuhanje čišćenje kući i svega jer ona neče ništa.I normalno da i dan danas ima problema na poslu.Prije dva tjedna sam joj to prigovorio i nastupili su nesnosne prepirke svađe i do same želje za rastavom. Kada joj predložim da odem od kuće ona stalno tvrdi da ona mene ne tera iz kuće nego mi možemo i tako živiti ali kako ja dole a ona na katu kako podjeliti probleme kao da to djeca nevide.Da kažem nisam ni ja svetac imam i ja mana ali kad mi prigovori to promjenim potrudim se da joj udovoljim.Ja radim u HV i prošao sam sav rat i strahote a otišao sam samo 18 godina.Kada sam joj pokušao pričati o svojim problemime nije me htjela saslušati ali mja njezine slušam.
Vaš savjet
+50
 
sapunica
 • 11.11.2010 8:25:27
 • Bodova: 2368
 • Prijavi
Tvoja je žena u depresiji koju je prikrila ovisnošću o kompjuteru.
Ona je ovisnik koja svima vama uništava život.Trebate otići psihologu.To sam ne možeš riješiti.
Svakako razgovaraj sa njom ozbiljno.Ona će negirati problem ali ti nemoj odustati.
Žena ti je zaglibila kao kockar .Nazovi liječnika,traži uputnicu za psihologa i pomozi sebi ,njoj i djeci.
To nije normalno ponašanje.


Ocjena savjeta: 2
monche
 • 10.11.2010 21:55:31
 • Bodova: 142
 • Prijavi
Moj dečko i ja smo informatičari i razumljivo je da smo po cijele dane na računalu, al nema nam ljepšeg nego kad odemo u prirodu i posvetimo se jedno drugome...stvarno ne razumijem te ljude koji cijele dane vise na internetu i npr. obrađuju farmu na fejsu.No, da ne duljim. Moj savjet je da, kad već ona ne želi slušati tvoje probleme, pronađeš negdje sliku tebe s djecom ili vas svih skupa i da joj na sliku napišeš nešto tipa: "Mi te trebamo." (ili nešto tako slično) i onda joj to postaviš kao pozadinu na računalu. Naravno, ako je desktop prekriven raznoraznim ikonama, skloni ih u jedan folder tako da slika i poruka budu što uočljivije. Ako to ne upali, za jedan vikend odvedi djecu negdje na izlet ili kod djeda i bake i tamo ostanite cijeli vikend,a nju ostavite s računalom. Tko zna, možda joj počnete faliti. A ako to ne uspije, probaj s amalijinim prijedlogom. Nadam se da će sve sve srediti. Puno sreće.

Ocjena savjeta: 6
amalijaaa
 • 10.11.2010 20:17:42
 • Bodova: 6289
 • Prijavi
uzmi kompjutor dok bude na poslu, zaključaj ga u sobu ,nju posjedni ka malo dite na stolicu,nadam se da neće histerizirati, i razgovarajte jer kako čitam to je otišlo predalekoooooooooooooooooooooooo,zamoli ju da te sasluša ipak si zaslužio nakon toliko god,braka, reci joj sve šta te muči i možda se sama zapita jel može to tako dalje, možda shvati da je postala kompjutor frik da nema prijatelje,,,,,puno sreće vam želim,,,,,,,,,,,,,,,,

Ocjena savjeta: 4
magnolija
 • 10.11.2010 18:27:33
 • Bodova: 32350
 • Prijavi
e sad, morate razgovarati
ali problem je očito dublji čim ne zeli komunicirati s tobom zanemarimo posao

Ocjena savjeta: 1
dacazg
 • 10.11.2010 17:17:12
 • Bodova: 2684
 • Prijavi
moraš otvoreno razgovarat sa suprugom.čini se da ste malo zamjenili uloge ona se bavi internetom dok se ti brineš za sve.pokušaj dogovorit s njom da podijelite poslove i da posveti malo vremena i obitelji.možda da odete zajedno na neki izlet.ako se odnos između vas dvoje ne može popravit tu su djeca koja vas trebaju i o njima se morate zajednički brinut.sretno!

Ocjena savjeta: 1