Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se
anonimno
"Postovani. Zbog ucestalih bolova na prednjoj gornjoj jedinici koja je apikotomirana odlucila sam vadit zub. Ali kako su obje jedinice i moja desna dvojka također apikotomirane, na odluku oralnog kirurga odluceno je vadenje sva tri zuba. Nakon vadenja, bit ce postavljeni privremeni zubi te cca 2mj metal keramicki most kad rana zacijeli. Pitanje, koliko boli nakon vadenja tri zuba s korijenom? Hoce li brusenjem zdravih susjednih zuba doci do umiranja zivca i opet prolaziti njegovo ljecenje? Opcija implantat ne ide, sto zbog financija i manjka kosti. Te jos jedno pitanje, smeta li taj most za magnetsku rezonancu glave? Imam samo 27g, ne pijem i ne pusim.... majka sam 2 dijece... Hvala"
Vaš savjet
+50
 
sneki2
  • 15.5.2020 8:51:36
  • Bodova: 57784
  • Prijavi
Ne znam da li je ista osoba postavila jedno te isto pitanje na dva mjesta, ali ne da mi se pisati dva puta. Zato kopiram napisano.

Ocjena savjeta: 0
sneki2
  • 15.5.2020 8:50:22
  • Bodova: 57784
  • Prijavi
Taman sam u tijeku radova na zubima. Nakon vađenja moj stomatolog je čekao mjesec dana da zarastu rane i imala sam taj privremeni provizorij da ne plašim ljude okolo sa izbrušenim zubima i da mogu jesti. Normalno sam funkcionirala s njima. Nije ni zanemarivo da provizorij štiti izbrušene zube od hladnog zraka (boliii..). Sutra idem da mi brusi donje zube pa da završim s tom pričom. Da nije bilo korone već bi i zaboravila na to. I da - u pitanju je metalokeramička krunica. Košta ali i vrijedi. Za magnetsku rezonancu vjerojatno ne smeta (nisam stručna). Valjda ne bi takve zube radili da smeta.

Ocjena savjeta: 0