anonimno
Imam sijedu kosu, 40 mi je godina i to mi pomalo smeta. Dali postoji nekakav nacin da to otklonim?

Odgovor stručnjaka


Naravno da da!!! Sijeda kosa je kosa u koju ulazi zrak te dolazi do depigmentacije, ona gubi svoj pigment i postaje sijeda, i čvršča. Postoji više načina na koja možete tretirati sijedu kosu. Moram reći da su identična načinima na koje se tretira kosa koja nije sijeda. Kosa ne sijedi samo zbog starosti, sijedenje ima veze sa genetskim predispozicijama i stresom. Ljudi sa 23 godine počinju sijediti jer imaju genetsku predispoziciju za to, a svi se sjećamo djece iz Vukovara koja bi nakon dana i noći provedenih u skloništu izlazila sijeda. No da se vratim na Vašu kosu:

1) Ako Vam se sviđa Vaša sijeda kosa, ali dali bi joj samo neki malu promjenu, možete kupiti silver šampon koji će joj dati srebrnkasti sjaj i sijede će izgledati bijelije i sjajnije.

2) Možete raditi preljev. Preljev neće promjeniti Vašu boju, niti će do kraja maknuti Vaše sijede; sijede vlasi će postati nijansirane u ton koji ste koristili, Vaša kosa će dobiti sjaj i možete postići efekt prirodnog pramenovanja. Naravno to ovisi u kojem postotku ste sijedi.

3) Ako ih želite ukloniti skroz, tu je uvijek boja. Ako i želite ostati na Vašoj prirodnoj nijansi boja će Vašu kosu osvježiti, a ima mogućnost 100% prekrivanja sijede kose. Naravno boja se ne ispire ona je permanentna i poslije nje ostaje izrast koji morate redovito prekrivati.

4) I naravno pramenovi. Oni neće 100% prekriti svu sijedu kosu jer je nemoguće u pramenove obuhvatiti svu kosu (naravno jer bi u tom trenutku oni prestali biti pramenovi). Ali možete kombinirati više nijansi koje će u kombinaciji sa Vašom prirodnom i sijedom kosom dati lijep preljevajući šatirajući izgled.

Eto uz ove 4 osnovne opcije postoji još bezbroj kombinacija između njih samih, pa ohrabrite se i krenite!! Na zalost ne postoji prirodni način odstranjivanja sijedih, one su tu i dio su nas, no zahvaljujući frizerskoj struci ne trebamo ih trpjeti!! 


Ivana Špicer
f.s. „ Zagreb Art Team“

Vaš savjet
+50

Dodaj