Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se
anonimno
Drage moje. Od ponedjeljka startam s ulogom sefice u jednom butiku gdje sam do sad bila prodavac. Molim vas za savjete kako se postaviti prema kolegama kojima sam sada nadredjena? Kako kreirati zdrav, uspjesan i motivisan tim? Svi savjeti su dobro dosli kao i preporuka za neku besplatnu pdf knjigu o upravljanju ljudima ili film.
Vaš savjet
+50
 
oprezna
  • 14.3.2020 19:33:20
  • Bodova: 140001
  • Prijavi
Slažem se sa savjetima od Parfumele . U prednosti si što preuzimao tu obvezu u prostoru u kojem si do sada radila i što ti je opseg poslova potpuno poznat , poznati su ti i neki od zaposlenika prema kojima sada moraš zauzeti drugačiji odnos , poslovan , korektan s nekom blagom dozom bliskosti . Imaj na umu da za pošten , korektno odrađen posao , dobre poslovne rezultate , poštivanje svih zakonskih , trgovačkih propisa, urednost prostora i robe , eventualni manjak (robnonovčani) ti snosiš odgovornost prema svom pretpostavljenom.
Stoga moraš svojim kolegama dati na znanje što očekujem od njih ali jednako tako i reći im što oni mogu od tebe očekivati a sve kako bi postali ili ostali jedna dobra , kvalitetna zdrava radna sredina , spremna na obostranu suradnju s ciljem dobrih poslovnih rezultata. Sretno !

Ocjena savjeta: 0
parfumela
  • 14.3.2020 13:08:42
  • Bodova: 9568
  • Prijavi
Ne bih preporučila film, jer se uloga šefa može naučiti samo na vlastitom iskustvu. Moj savjet je da budeš predana poslu, sve uredno ispunjavaš, paziš da je sve na mjestu kako u trgovini, tako s papirologijom. Nemoj vjerovati na riječ, uzmi si vremena i neke stvari provjeri ako treba.
Ide ti u prilog što znaš već sve o tom radnom mjestu i kako funkcionira, a sada u ulozi šefice nastoj biti fer i korektna. Gledaj kako je tebi bilo, ako je bilo loših stvari, pokušaj ih popraviti na opće zadovoljstvo svih.
Također bih savjetovala da se ne vežeš previše za kolege niti stvaraš prijateljstva, jer posao i privatno ne treba miješati. Ima svakakvih ljudi pa bi taj odnos šefice kroz prijateljstvo mogli iskorištavati kod kašnjenja na posao, odlazak ranije s posla, jer uvijek imaju nešto za obaviti, traženje više slobodnih dana nego li je propisano, a u krajnjem slučaju, ne daj Bože ako zafali love u kasi pa traže da im se to oprosti. Svatko se mora držati pravila i nositi se sa svojim ponašanjem. Mislim, u redu je pustiti nekoga i ranije s posla ako baš treba, ali kažem, u slučaju prijateljstva i to što znaju da nećeš zamjeriti to bi se moglo početi naveliko iskorištavati.
I još nešto, kako si već radila tu gdje jesi, nemoj dozvoliti da prvi dan na poslu prođe uobičajno i da svi nastave raditi kao da se ništa nije dogodilo. Sazovi sastanak, poželi svima dobrodošlicu, predstavi svoja pravila mirnim i korektnim tonom i tako im daj do znanja da ti sad vodiš i očekuješ da to poštuju, ali isto tako da ti se u bilo kojem trenutku mogu obratiti u vezi posla i da znaju da ništa ne treba skrivati.
Sretno!!

Ocjena savjeta: 0