Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se
anonimno
Drage dame,
Studiram građevinski fakultet i na diplomskom sam studiju.
Međutim, koliko god se trudila uvijek fali ono malo da bude sve kako treba. Uvijek nedostaje to nešto.
Prilikom izrade projekata, koje nam asistenti pregledaju, uvijek imam grešaka i to me izluđuje. Ne shvatim baš sve, uradim kako mislim da treba i ne bude točno. Počela sam sumnjati u samu sebe je li ja to mogu u životu uopće raditi.
Osjećam se glupom, manje vrijednom, nikako da napredujem kako ja želim. Nemam samopouzdanja ni najmanje jer se već 4 godine mučim i nikad preko 3 nisam dobila, dok drugi imaju 4 i 5...
Utjehu sam našla u hrani i samu sebe ubijam u pojam jer se osjećam kao propalitet. Ne znam je li kasno da odustanem jer mislim da nije vrijedno toliko sekiranja. Ja sam psihički loša zbog ovog faksa, imam faze kad samo plačem jer sam u začaranom krugu neuspjeha. Ne znam sto da radim da budem bolje jer se više ne mogu boriti s manjkom samopouzdanja i sa stalnom mišlju da sam glupa. Kako se pokrenuti iznova, posvetiti se samoj sebi i misliti samo na sebe?
Kako postati uspješan nakon toliko padova?
Kako se izdignuti iznad situacije i postati zadovoljan sobom?


Vaš savjet
+50
 
parfumela
  • 3.4.2020 13:17:29
  • Bodova: 9576
  • Prijavi
Draga anonimna, pokušaj svrstati što više pozitivnih stvari koje činiš za fakultet. U svom upitu koji si navela; pišeš da se trudiš, ali na koji način? Ponekad ako nema dovoljno zainteresiranosti, bez obzira koliko se trudili, ne mogu se ni očekivati 100%tni rezultati.
Svi profesori i asistenti su na raspolaganju za dodatne konzultacije. Iskrena budi prema samoj sebi: koliko puta si nakon što su ti asistenti vratili projekt, zatražila objašnjenje ili savjet od njih, zatražila pomoć pri ispravku?
Mislim da je svakom nastavniku bitno i koliko se studenti trude u komunikaciji i da će zbog toga svakako ti pomoći.

Druga stvar, ponekad se znanje i način pisanja razilaze. Možda tvoj način pisanja i projektiranja nije tako odličan, stoga iskoristi način govora, pitaj asistenta za dodatne konzultacije i objasni svoje vizije pri pisanju projekta i prihvati sugestije.

Treća stvar, ne navodiš koje su greške u projektima, gramatičke, opis, struktura ili nešto treće? Ako su gramatičke, zbog toga nemoj biti žalosna, već ih prihvati. Tako ćeš naučiti službeno se izražavati. Strukturu ili predložak isto tako moraš prihvatiti. Ne može ni učenik pisati samo o izgledu likova u lektiri ako mu je zadana cjelokupna karakterizacija likova iz romana.
Nadam se da sam pomogla. I sretno.

Ocjena savjeta: 0