Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se
anonimno
Dobro veče, molila bih vas mišljenje o odnosu mog dečka i njegove majke.
Dečko i ja imamo 26 godina i u vezi smo već 5 godina. Oboje smo završili zahtjevne fakultete i radimo u struci, dobro zarađujemo. On je prije ovog studija (još nismo bili u vezi), otišao studirati u inozemstvo, ali se vratio nakon odslušane 1. godine jer mu je, kako je rekao, jako falila mama. Njegova majka je poslovna, dominantna žena, suprug joj je u mirovini i održava kućanstvo, a ona ganja biznis.
Dok sam studirala (u drugome gradu, on je studirao u svome), znao je doći k meni na vikend, ali svaki puta kad bi došao, najprije se javio mami. Naravno, i svaki slijedeći dan se prvo njoj javljao, najmanje jednom dnevno.
Kad sam se vratila sa studija, počela sam spominjati zajednički život, ali on je odbijao dok ne nađemo posao (što i nije nerazumno). Inače, ja dolazim u njihovu kuću, moja potencijalna svekrva je samnom ok, ali mi, indirektno, daje do znanja da je njega riječ zadnja sve dok njen sin živi pod njenim krovom. I da ona određuje pravila.
Prošlo ljeto je odvela mog dečka da trotjedno putovanje po Europi, kao nagradu za diplomu, oni dva sami. Ja sam htjela da dio godišnjeg on i ja provedemo sami, ali on je cijeli ljetni dio godišnjeg proveo s mamom. Shvatila bih još da se oni ne vide, jer žive u različitim gradovima, pa žele provesti vrijeme sami, ali ovo mi je bilo previše.
Prošli vikend sam, također, htjela da odemo on i ja negdje zajedno, ali je on već s mamom bio dogovorio odlazak na piknik, opet oni dva sami.
Da, prije 2 godine smo bili na ljetovanju, ali s njegovom obitelji, znači on, ja i njegovi roditelji jer je tako htjela njegova mama.
Dečko mi ima i sestru koja radi vani, dođe sa svojim dečkom za praznike, na godišnji, dobro se slažemo, ali ona živi svoj život i kad dođe provodi vrijeme s roditeljima, ali se, na kraju vraća svom životu s dečkom. A nama kao da je takav život uskraćen.
Već pomalo pucam po šavovima, kao da samo zapeli jer je njemu njegova majka prioritet.
Vaš savjet
+50
 
tonksss
  • 11.5.2020 9:00:18
  • Bodova: 5399
  • Prijavi
Sve si dobro napravila i na mjestu napravila!
Tako je zasad najbolje, a tko zna kasnije.. Sretno!

Ocjena savjeta: 0
oprezna
  • 11.5.2020 8:51:42
  • Bodova: 141059
  • Prijavi
Neću reći "žao mi je , budi jaka" iako to silno želiš čuti ...
Reći ću "Drago mi je. Ti si dovoljno jaka , poduzela si ono što je bilo potrebno."
Sada si slobodna , nije za tebe muškarac koji nije dovoljno jak , kojem nisi na prvom mjestu . On je odbacio ne samo tebe već i tih pet godina koje ste bili u vezi , s njegovom majkom u sjeni.
Nemoj gledati na tih pet godina kao gubitak u životu. Iz njih izvuci ono najbolje , kao "školu" za dalje. Dovoljno si mlada , pred tobom je život , ne očajavaj već budi sretna što njegova majka više nije i neće biti duh u tvom životu . Udahni , opusti se , odmori od svega i kreni dalje u život ( samo je jedan i nema reprize )
Ima negdje netko tko čeka iza ugla i tko će svoj život uskladiti i posvetiti tebi , vama .
Ovaj dečko to nije .
Sretno , javi se ponekad :))

Ocjena savjeta: 0
anonimno
Subotu smo prekinuli, nisam više mogla.
Zvala sam ga da idemo u šetnju, prošetali smo sat vremena i žurio je kući jer mami moram nešto pomoći. Pitala sam ga hoćemo li nedjelju na neki cjelodnevni izlet u prirodu, kaže da me baš mislio pozvati kod njih na ručak, pa da svi zajedno (nas dvoje i njegovi roditelji) idemo u neku zajedničku šetnju i branje šparoga. Odgovorila sam mu (bez povišenih tonova) da želim, konačno, provesti jedan cijeli dan s njime, sama i pitala ga misli li on da mi imamo pravo na svoje privatno vrijeme. Odgovorio mi je da on poštuje svoju mamu i ako ona želi da provedu nedjelju zajedno da je njemu to prioritet. Na to sam ga pitala kako vidi našu budućnost i odgovorio je da mu je ovako, za sada, super, ali da nas vidi zajedno u budućnosti.
Ja sam mu dala ultumatum, koje inače ne volim, ali stvarno više nisam mogla, da nedjelju provodimo zajedno, sami, ili ja prekidam. On je odgovorio da njemu nitko neće postavljati ultimatume i odvajati ga od roditelja i ako je tako da onda nemamo šta dalje razgovarati.
Moram napomenuti da cijelo ovo vrijeme krize se nismo vidjeli na duže od sat, dva dnevno, i to 1-2 puta tjedno. Jer je on radio od kuće, pa uskakao mami pomagati na njenom poslu (njen posao je takve prirode da se povećao tijekom ove krize) i ostalo nam je malo vremena za nas dvoje.
Normalno, osjećala sam se užasno što samo tako odbacuje naših 5 godina, tek kad sam došla doma sam shvatila da je kraj i "pukla". Pokušavam sama sebe tješiti da je bolje dok sam još mlada, dok se nismo vjenčali i dobili djecu, pa da nam se ona miješa u brak i odgoj djece. Nije mi se javio nakon toga, vjerovatno ga mama tješi sretna da je damo njen, ali ja vezu u našim godinama zamišljam drugačije.
Ja pomažem roditeljima u kući, volim otići s mamom na kavu, u kupovinu, ali ako oni mene trebaju najprije me pitaju imam li ja kakvih planova i poštuju moj život i planove.

Ocjena savjeta: 1
oprezna
  • 10.5.2020 21:25:08
  • Bodova: 141059
  • Prijavi
Jesi li razgovarala s njim o tome ? Mislim, lijepo je to da sinovi jako vole svoje majke i žele provoditi što više vremena s njima, no bojim se kako neke majke nikako da "puste" svoje sinove da žive svoj život , da svoje slobodno vrijeme provedu sa svojim djevojkama ili svojim društvom. ( Mama je mogla počastiti svog sina i njegovu djevojku trodnevnim izletima!!!!)
Kažeš kako ti je dala na znanje da je ona "gazdarica" sve dok njen sin živi pod njenim krovom. (Isto je učinila i sa svojim mužem!!!) Napusti li ikada tvoj dečko svoj roditeljski dom njegova će majka uvijek biti prisutna u njegovom ne samo srcu već i životu , ne toliko fizički ali duhom sigurno . Kako mi se čini njen sin neće moći disati bez nje a poduzeti velike životne poteze bez njenog blagoslova neće moći ni pomisliti. Znam puno takvih primjera oko sebe.
Stoga razgovaraj sa svojim dečkom , reci mu sve što te smeta i što ne želiš. Na to imaš pravo . Ukoliko ima u njemu snage da se promjeni onda još ima šanse za vas dvoje. Ukoliko nema ni želje ni volje s njegove strane nemoj gubiti vrijeme i živce ( već sada pucaš po šavovima) .
Nemoj dozvoliti da njegova slabost uvede majku u vaš zajednički život . To nije zdravo !!!

Ocjena savjeta: 0