Anonimni korisnik

Bok ljudi!Imam 17 godina i idem tj nadam se uspješno z...

Bok ljudi!
Imam 17 godina i idem tj nadam se uspješno završavam treći razred srednje škole. U ovoj šk. godini sam imala puno problema kod kuće s mamom jer me forsira i mene i mlađeg brata od 15 godina, da čuvamo polubrata od 2 godine.. no ne samo to, nažalost.. puno toga mi brani, imam dečka već dvije godine koji je stvarno krasan prema meni i više se brine o meni nego moja mama ponekad.. Moja mama inače zna da smo u težoj financijskoj situaciji jer je ona samohrani roditelj, ne prima normalnu plaću jer je na porodiljnom i tako dalje, i to nju sve uopće ne dira.. opet je trudna i ocekuje 4. dijete krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Ni meni ni bratu se to ne sviđa ali nju nije bilo briga... puno nas opterećuje polubratom i uopće nemožemo učiti na miru jer se on stalno dere ili plače i tome jednostavno nema kraja.. Kad joj kažem ono što mislim i da nije trebala rađati i imati jos dvoje djece s čovjekom koji ne mari za tu djecu, uvijek ja ispadam loša osoba i vrlo često kada kažem svoje mišljenje poberem šamar ili nekoliko zabrana poput viđanja dečka ili se čak počne prijetiti da će ga ona osobno nazvati i "završiti" našu vezu.
Imam puno problema s njom odkad je rodila polubrata i ovome jednostavno nema kraja.. sve to je rezultiralo mojim lošijim ocjenama u školi, nikad nemogu na miru učiti niti može ijedan dan proći bez da me ne tlači s nečime i da to na kraju ne završi velikim konfliktom..
Osim toga sam imala problema sa zdravljem zbog kojeg sam opravdano izostala iz škole.
Uz to sam slomila ruku i nosila gips 2 mjeseca te su me profesori na jedan način kao drugačije gledali, ali ne u pozitivnom smislu..
Inače sam jako mirna i povučena, ne svađam se s profesorima niti radim nered na satu, uvijek se odnosim prema svakome profesoru s poštovanjem. Ova godina mi je bila posebno teška zbog cijele situacije doma i zdravlja i na kraju sam puno izostala iz škole zbog zdravlja i pogotovo kada 2 mjeseca nisam mogla pisati zbog gipsa, većina profesora mi je izašla u susret i dopustili su mi pošto nisam mogla pisati testove da odgovaram gradiva. Sve predmete sam na vrijeme riješila i nastojala sam naučiti što bolje mogu i profesori su bili zadovoljni. No bilo je problema s matematikom, povijesti i španjolskim.
Inače matematiku nismo imali 4 mjeseca i naša škola nam je umjesto da zaposle drugog profesora matematike ili nam nađu privremenu zamjenu, 4 mjeseca smo imali njemački umjesto matematike i nakon toga nam je došao mlađi profesor koji je s nama pokušao cijelo drugo polugodište matematike objasniti u 2 mjeseca. To baš nije uspjelo i taman u to vrijeme sam slomila ruku, profesor mi je pokušao izaći u susret no na kraju sam upućena bila na predmetni ispit. Profesor povijesti mi je stvarno dao vremena da naučim 3 lekcije od koje svaka ima minimalno 15 strana i uspjela sam i to riješiti iako sam mislila da neću uspijeti jer je gradiva bilo puno i bilo je naravno puno informacija za zapamtiti. Prije toga sam odgovarala španjolski otprilike tjedan dana prije kraja šk god. Nikad nisam prije učila španj. i doma sam se stvarno trudila koliko god sam mogla učiti španjolskini posuđivala sam bilježnice i išla na instrukcije samo da naučim kako treba i naučila sam. Na dan kada sam odgovarala španj. prije mene je odgovarao jedan učenik koji iskreno nije imao pojma o španjolskom i to je profesoricu jako iznerviralo jer se počela derati i lupati nogama o stol i tako dalje.. nakon njega sam ja bila na redu i sve je bilo dobro zapocelo, ispitivala me i sve sam znala no onda je zvonilo za veliki odmor i doslovno 10tak sekundi nakon profesorica je rekla da ona nemora trošiti svoje vrijeme na mene i da joj je počeo veliki odmor.. nakon toga postala je izuzetno nervozna i živčana te je mene to na jedan način omelo jer sam se počela bojati i zbog tog sam pogriješila u konjugaciji jednog glagola i istu sekundu kad sam se ispravila ona mi je rekla da idem na produžnu i pitala me dali imam još predmeta koji su mi zaključeni kao jedinice.. ja sam rekla da matematiku idem na predmetni ali da to neću proći jer nisam imala dovoljno vremena da naučim svo gradivo i pošto sam španjolski odgovarala prije povijesti, tada mi je profesor iz povijesti rekao da ću ići na produžnu i ja sam rekla to profesorici španjolskog. Na to se ona još više počela derati i prozvala me lažljivicom bez ikakvog razloga. Te mi je u rubriku napisala da lažem i još neke gluposti koje nemaju veze s istinom.
Požalila sam se razrednici no nije ništa uspjela riješiti.
Nakon toga...
Matematiku nisam prošla na predmetnom, niti na prvom roku jer moji roditelji koji su inače rastavljeni, nisu imali novaca da mi plate instrukcije, a sve osobe koje sam znala,a da znaju matematiku nisu bile u Zagrebu u to vrijeme.
Španjolski sam redovito učila tih tjedan dana produžne i odgovarala sam na pitanja koja su mi bila upućena sa strane profesorice. Svu zadaću sam rješavala i maksimalno sam se trudila da prođem.. na zadnji dan produžne pisali smo test.. profesorica je rekla da je to test za 2 i tko dobije 2 da prolazi nakon usmenog.
Bilo nas je 4 na produžnoj, i jedina ja sam napisala test za 2. Imala sam po 10 bodova više od ostatka jer sam stvarno učila i trudila se no profesorici to nije bilo valjda dovoljno.. 1 dečka je poslala na jesenski rok odmah, drugog je pustila jer je ipak nešto malo znao, a trećeg koji inače ide samnom u razred, je pustila jer ju je zašprehao iako pojma nije imao opet o španjolskom niti što ga je ona pitala. Mene je ostavila za zadnju te su svi ostali napustili razred. Sve je bilo dobro u početku i opet nakon nekog vremena je profesorica postala živčana jer kao ona ne treba biti tu bla bla i opet sam se osjećala kao prvi put jer iskreno nemožete biti smireni ako vam netko puše u facu i prigovara dok pokušavate odgovarati. U jednom trenutku sam se zabunila iako sam sve prethodno znala i samo mi je rekla "vidimo se na jesen" i užurbano pokupila svoje stvari te stala pored vrata puhajući i čekajući da izađem. Ja sam od muke počela plakati no nisam joj ništa rekla već sam samk izašla van..
Imam neki osjećaj da će me prof španj rušiti na drugome roku.. s razrednicom sam razgovarala i ona mi je čak rekla da se ne bojim jer će ona biti tamo i da me profesprica ne može baš tako rušiti jedino ako baš ništa neznam..
Neznam više što da radim.. opet sam u problemima s mamom koja mi nije uopće podrška vezano za školu i čak mi govori da sam glupa i retardirana jer nisam prošla...
Neznam što bih više rekla.. molim vas za neke savjete ili pomoć..
Zna li netko možda ako padnem drugi rok, mogu li odg pred komisijom ili tako nešto?
Stvarno nesmijem pasti razred...
Hvala unaprijed svima koji će pročitati ovo.

Hej, slobodno nam se obrati

Imaš pitanje vezano uz ljubav, bolne mjesečnice, što da dalje napraviš u životu, poslu?
Postavi Pitanje
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.