Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zavitci od rakovica

Zavitci od rakovica

Kineske su palačinke najprije punjene slasnom smjesom rakovica, a zatim zarolane i na brzinu pržene dok ne postanu hrskave i zlatne.

Vrijeme pripremanja: 25 minuta • Vrijeme kuhanja: 30 minuta • Za 4 osobe

Sastojci
 
Za tijesto za palačinke    

75 g prosijanog glatkog brašna
Sol
4 izmiješana jaja
100 ml vode

Za nadjev

450g kuhanog mesa rakovice
2 izmiješana jaja
15 ml (1 jušna žlica) nasjeckanog svježeg vlasca
15 ml (1 jušna žlica) nasjeckanog mladog luka
Sol i svježe mljeveni crni papar,
prema ukusu
5 ml (1 čajna žlica) umaka od soje
50 ml ulja

Način rada

1. Da biste napravili tijesto za palačinke, u velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, jaja i vodu. Dobro izmiješajte smjesu i odložite na 10 minuta.
2. U međuvremenu napravite nadjev. U drugoj zdjeli pomiješajte meso rakovica, 1 izmiješano jaje, mladi luk, vlasac, sol, papar i umak
od soje.
3. U woku zagrijte 15 ml (1 jušna žlica) ulja i 20 sekundi pržite i miješajte smjesu za nadjev. Izvadite iz woka i ostavite da se ohladi.
4. Od tijesta napravite palačinke. Pecite ih u tavi za prženje, na što manjoj količini ulja, dok s obje strane ne dobiju svijetlosmeđu boju.
Palačinke pokrijte i držite na toplom.
5. Na sredinu svake palačinke stavite malo pripremljenog nadjeva. Presavijte kraj svake palačinke, a zatim presavijte strane. Zarolajte palačinke, počinjući s kraja na kojem se vidi nadjev. Preostalim izmiješanim jajetom namažite rubove i pričvrstite ih. Zavitke ostavite da stoje nekoliko minuta.
6. Ostatak ulja zagrijte u tavi za prženje i polako pržite zavitke dok sa svih strana ne postanu hrskavi i zlatnosmedi. Izvadite iz ulja, ocijedite na papirnatom ubrusu i odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje

Napravite ukusan umak uz te zavitke tako što ćete pomiješati 15 ml (1 jušna žlica) ribljeg umaka, 100 ml riblje juhe, 10 ml (2 čajne žlice) šećera i 5 ml (1 čajna žlica) nasjeckanog svježeg đumbira.

Napomena

Umjesto rakovica upotrijebite sitno nasjeckane kuhane kozice.

Savjet

Palačinke pecite u teflonskoj tavi kako ne biste morali koristiti ulje.


 
Izvor: Kineska kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
55 min
Vrijeme pripreme: 55 min
Komentari
katalina
  • 9.11.2018 15:10:29
  • Bodova: 8360
  • Prijavi
Odličan recept
vmarina
  • 9.11.2018 7:47:34
  • Bodova: 43712
  • Prijavi
Izgleda lijepo i ukusno.