Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Torta od mrkve s glazurom od naranče

Torta od mrkve s glazurom od naranče

Sastojci (za 10 osoba)

ulje ili otopljeni maslac za namašćivanje
175 g glatkog brašna
1 žlica praška za pecivo
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog đumbira
175 g omekšanog maslaca
175 g svjetlijeg smeđeg šećera
3 jaja
2 žlice soka od naranče
200 g mrkve, grubo naribane
55 g pekan oraha, nasjeckanih, plus polovice pekan oraha za ukrašavanje

Glazura
55 g punomasnog svježeg sira
250 g šećera u prahu
fino naribana korica 1 naranče
1 žlica soka od naranče

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 160°C (oznaka 3 na plinskoj pećnici). Namastite dublji kalup za torte promjera 23 cm i obložite ga papirom.
2. U zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, cimet i đum-bir i dodajte maslac, smeđi šećer i jaja. Dobro umutite dok ne dobijete glatku smjesu, zatim umiješajte sok od naranče, mrkvu i nasjeckane pekan orahe.
3. Ulijte smjesu u pripremljen kalup i poravnajte. Pecite kolač u zagrijanoj pećnici 1 - 1 i 1/2 sata dok ne naraste i ne poprimi zlatnosmeđu boju.
4. Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim izvadite kolač na žičanu rešetku da se posve ohladi.
5. Za glazuru je potrebno staviti sve sastojke u zdjelu i mutiti sve dok smjesa ne postane glatka i gusta, dodajte još soka od naranče ako je potrebno. Namažite na vrh kolača i ukrasite polovicama pekan oraha.
 

Izvor: Kolači za svaki dan
Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb
60 min
Vrijeme pripreme: 60 min
Komentari
vmarina
  • 13.7.2018 11:18:18
  • Bodova: 44345
  • Prijavi
Vrijedi probati.
12345kike
  • 12.7.2018 11:26:54
  • Bodova: 28082
  • Prijavi
Predivno izgleda.
canyon
  • 12.7.2018 8:28:00
  • Bodova: 8984
  • Prijavi
Radim kolac ili tortu od mrkve i mogu reci da je jako fina. Ja radim kremu od vanilije i maskarponea iiii to je fantazija.