Tjestenina sa dimljenim lososom

Tjestenina sa dimljenim lososom

Sastojci za 4-6 osoba

2 žlice maslaca
1 luk, narezan na ploške
200 ml vrhnja za kuhanje
sok i naribana korica 1 limuna
sol
papar
500 g vermicelli špagetica (rezanci)
200 g dimljenog lososa, narezanog na manje komadiće
peršin

Priprema jela

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranu. Ostavite 200 ml vode od kuhanja.

2. U međuvremenu u tavi otopite maslac. Dodajte luk i pržite 2-3 minute.

3. U tavu dodajte vrhnje, sok i koricu limuna, sol i papar. Smanjite vatru te kuhajte 4-5 minuta. Dodajte losos i promiješajte.

4. U tavu dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode ostale od kuhanja tjestenine kako tjestenina ne bi bila presuha.

5. Dodajte peršin te po potrebi posolite i popaprite.

25 min
Vrijeme pripreme: 25 min
Kalorije: 536 cal
Masnoće: 24 g
Ugljikohidrati: 63 g
Bjelančevine: 28 g
Komentari
guessch
  • 24.5.2016 10:54:58
  • Bodova: 11350
  • Prijavi
nisam još nikad probala lososa, ali ovaj recept mi izgleda jednostavno tako da ide u favorite i čeka da skupim hrabrosti :)
astoria
  • 22.4.2016 9:25:44
  • Bodova: 25155
  • Prijavi
cim su tjestenine, to je moj favorit, svakako.
narc
  • 19.1.2016 10:41:50
  • Bodova: 835
  • Prijavi
Sve5, ali nije li to malo preslano (radila sam prošli tjedan s dimljenim lososom i samo po sebi je bilo slano da se jedva moglo pojesti. Ovdje piše još soli na to..
reni1
  • 15.1.2016 14:23:12
  • Bodova: 3117
  • Prijavi
Radim slicno kao i ti uz dodatak boja...par chery paradajzica i 2 zlice graska.
selenna
  • 1.11.2015 18:15:24
  • Bodova: 13902
  • Prijavi
Super, obožavam jela s lososom, ali probajte na kraju dodati i kuhanu brokulu i malo naribanog tvrdog sira, to ja radim za svaki Badnjak i ukucani se tuku za zadnji tanjur
mikica61
  • 26.1.2015 14:27:10
  • Bodova: 107258
  • Prijavi
odlično.Jako fino,jednostavno za napraviti i samo 536 kalorija
anev
  • 17.1.2012 14:22:49
  • Bodova: 60244
  • Prijavi
provaj pomiješati losos i škampiće, repove. savršeno je! i malo ubaciti na kraju crnih maslina :)
malena000
  • 15.12.2011 20:17:49
  • Bodova: 44
  • Prijavi
moram ovo probati .. cini mi se jednostavno na prvi pogled a i na slici llijepo izgleda......
mallena5949
  • 16.6.2009 23:18:39
  • Bodova: 1076
  • Prijavi
Radim nešto slično, samo umjesto običnog luka prepržim na maslacu kratko mladi luk (bijeli dio) narezan na kolutiće, a umjesto špageta uzmem Ledo valjuške ili njoke. Kasnije sve ukrasim kolutićima mladog luka (zeleni dio).