Tjestenina s rajčicom

Tjestenina s rajčicom

Umjesto rajčice može se staviti pasirana, konzervirana rajčica u komadićima ili pelati

Sastojci (Broj osoba: 4)

Tjestenina (500g)
Parmezan(po želji)
Luk (1/2 manjeg luka)
Bijeli luk (češnjak) 2-3 režnja
Maslinovo ulje (3-5 jušne žlice)
Rajčica 1kg (ili 2 konzerve pelata)
Šećer
Sol
Papar
Bosiljak

Postupak pripreme

Zakipiti veliki lonac posoljene vode. Kad voda zakipi staviti u nju tjesteninu i kuhati po uputi na pakiranju.
Zrele rajčice potopiti u vrelu vodu kako bi se koža odvojila od mesa rajčice. Kožu odstraniti. Tako oguljenu rajčicu nasjeckati na kockice i staviti na ugrijlano maslinovo ulje i luk. Dinstati tako nekoliko minuta. Podliti vodom (ili vrtnim temeljcem). Poklopiti i kuhati/dinstati tako 10-tak minuta. Dodati žličicu šećera i prstohvat soli. Papar. Ukoliko je umak kiselkast dodati još malo šećera. Sve zajedno krčkljati još nekoliko minuta. Po potrebi i ukusu još dodatno začiniti.
U gotovi umak dodati kuhanu tjesteninu i sve zajedno izmješati te pustiti 5min da se sastojci sljube.
Servirati na tanjur, posipati parmezanom i na vrh staviti listić bosoljka kao (jestivu) dekoraciju.
Dobar tek!!
45 min
Vrijeme pripreme: 45 min
Komentari
_ines_
  • 23.5.2013 0:26:48
  • Bodova: 34352
  • Prijavi
obožavam i veoma često je kod nas na meniu :-)
poledance
  • 18.5.2013 2:20:22
  • Bodova: 15863
  • Prijavi
odlicno ovo jako cesto jedem udavim se u ovome hehe mmmmmmmmmm
dorinna
  • 29.4.2013 10:13:16
  • Bodova: 3069
  • Prijavi
Njaaaaami....njamiii....ove kombinacije brzo, jednostavno i fino obožavam :)
vale555
  • 29.4.2013 9:33:05
  • Bodova: 842
  • Prijavi
baš fino i lagano za pripravu
velikabebica
  • 29.4.2013 9:29:33
  • Bodova: 200
  • Prijavi
njami :)
ona719
  • 28.4.2013 12:54:20
  • Bodova: 8947
  • Prijavi
volimmmm
gospodababy
  • 28.4.2013 3:20:51
  • Bodova: 4826
  • Prijavi
Ovo je jako ukusno :D I jako dobro riješenje kad ne znaš šta bi pripremila :D Brzo a ukusno :)
chantall
  • 27.4.2013 12:56:38
  • Bodova: 274
  • Prijavi
prekrasno, to volim!! bolja verzija sa svježim rajčicama!!
fiamma
  • 27.4.2013 11:32:39
  • Bodova: 13117
  • Prijavi
Uvijek dobro rješenje za brzinski obrok.
gjantonia
  • 27.4.2013 0:45:37
  • Bodova: 10938
  • Prijavi
Ovo jelo često spremam, posebno u ljetnim mjesecima.
slatkabrineta
  • 26.4.2013 21:05:22
  • Bodova: 31720
  • Prijavi
jako fino
anev
  • 26.4.2013 14:14:55
  • Bodova: 60244
  • Prijavi
mljac! bravo za bosiljak!
aywy
  • 26.4.2013 11:27:57
  • Bodova: 48392
  • Prijavi
To često radim osobito ljeti,ali isključivo sa rajčicom,salata uz to i brdo parmezana ;)
perlica05
  • 25.4.2013 9:15:19
  • Bodova: 7944
  • Prijavi
obožavam
sanja.pentavec
  • 25.4.2013 9:03:58
  • Bodova: 761
  • Prijavi
njami njamiii
--lucijaa--
  • 24.4.2013 16:27:58
  • Bodova: 2527
  • Prijavi
Super izgleda :)
-amina-
  • 24.4.2013 13:01:22
  • Bodova: 10654
  • Prijavi
Ja sam gledala neku emisiju gdje je cura nafalila to,ja sam jučer pravila i nije nešto
traviata
  • 24.4.2013 10:32:08
  • Bodova: 860
  • Prijavi
Nisam ljubitelj rajčice, pogotovo one iz konzerve jer ima previše šećera u sebi + tjestenina = kalorijska bomba. Možda umak od rajčice ali napravljen od prave rajčice, ne gotov umak.;((
divna28
  • 24.4.2013 10:25:58
  • Bodova: 59250
  • Prijavi
kako bi ja sad ovo pojela
svila
  • 24.4.2013 9:49:27
  • Bodova: 60929
  • Prijavi
Ja pravim vrlo slično! :)
pepeljuga2
  • 24.4.2013 9:43:13
  • Bodova: 52654
  • Prijavi
Wow, presavrseno izgleda. Prava si kuharica :) Obozavam tjesteninu :D
miraakul
  • 24.4.2013 7:07:00
  • Bodova: 22248
  • Prijavi
odlično:)
reina
  • 24.4.2013 1:09:10
  • Bodova: 3668
  • Prijavi
Ovo mi je jedno od dražih jela samo s makaronima i naravno puuuno sira! :)
veromoda
  • 23.4.2013 23:40:35
  • Bodova: 24806
  • Prijavi
LJeti,sa dalmatinskom "domaćom" pomadorom često upražnjavamo ovaj recept i izvrstan je ....svi u obitelji volimo,a ako nam se posreći dodamo i koju mušulu...
canki
  • 23.4.2013 20:42:22
  • Bodova: 27
  • Prijavi
S obzirom da obožavam tijesto ovaj recept je predivan-brzo i jednostavno.Ja stavim ponekad i češnjak.Sobzirom da volim ovo jelo ocijena je 5.
anke
  • 23.4.2013 19:45:19
  • Bodova: 31186
  • Prijavi
Tako i ja radim, i to mi je najdraze jelo... Jos posuto sa puno grubo naribanog parmezana... njami...