Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Teleće šnicle u umaku od vina i povrća

Teleće šnicle u umaku od vina i povrća

Kao prilog može se poslužiti riža ili pire krumpir

Sastojci (Broj osoba: 4)

500 g teletine (ruža)
brašno
glavica luka
dvije mrkve
gljive (po izboru)
1 dcl bijelog vina
začini


Postupak pripreme

Teletinu izrezati na manje šnicle, istući meso, uvaljati u brašno i prepržiti bez dodataka začina.
Meso izvaditi i u istoj posudi dodati narezani luk, mrkvu i gljive, dodati sol, papar, vegetu. Dinstati dok povrće ne pusti svoje sokove, podliti vinom kada umak počne zgušnjavati vratiti meso i pustiti da se kuha još 10 minuta. Po potrebi doliti vode.
Meso i umak poslužiti uz kuhanu rižu ili pire krumpir
40 min
Vrijeme pripreme: 40 min
Komentari