Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Svježi bakalar s nadjevom od peršina

Svježi bakalar s nadjevom od peršina

1 očišćeni svježi bakalar
(oko 1,5 kg)


limunovim sokom

posoliti, popapriti


1 vezicu mladog luka
(oko 250 g)


50 g maslaca

2-3 žlice usitnjenog peršina
2-3 žlice nasjeckanog ukrasnog peršina
solju
worchester-umakom








2 rajčice


paprom, solju



struja:
plin:
vrijeme pečenja:

prilog:


 
oprati pod hladnom tekućom vodom,  posušiti, natopiti 
i ostaviti da stoji oko 30 min posušiti,  iznutra i izvana


za umak

očistiti, zeleni dio skratiti na otprilike  15 cm, korijen eventualno očistiti,  oprati, narezati na kolutiće
otopiti i na njemu pirjati kolutiće luka  da budu skoro kuhani


dodati kolutićima luka i zajedno
pirjati, začiniti
i
velikim komadom alu-folije obložiti lim za pečenje, ribu leđima nadolje položiti na foliju, napuniti je
nadjevom, a jednim dijelom nadjeva
namazati ribu
oprati, posušiti, izrezati zeleni dio,
narezati na ploške i obložiti ribu
posuti
alu-foliju obaviti oko ribe, dobro
zatvoriti, lim za pečenje staviti u
zagrijanu pećnicu

250
5-6
oko 45 min

krumpir s maslacem, zelena salata 
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
60 min
Vrijeme pripreme: 60 min
Komentari
malikekoserk1
  • 17.3.2018 14:43:49
  • Bodova: 14159
  • Prijavi
Obožavam ribu na taj način i mi doma ju tako često jedemo, super recept.
caprica6
  • 17.3.2018 9:47:04
  • Bodova: 7693
  • Prijavi
Dobar recept! Samo sam već u glavi promijenila hrpu sastojaka :))
anna-herman
  • 17.3.2018 9:27:00
  • Bodova: 54437
  • Prijavi
Njam, njaaaaaaaaam! Riba uvijek! Bakalar sam dosad jela samo kuhani i "na bijelo", a ovako pečeni također djeluje jako primamljivo. Kod mene se s ribom ne može pogriješiti.