Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Škampi u lisnatom tijestu

Škampi u lisnatom tijestu

Sastojci

600 g zamrznutog lisnatog tijesta 175 g naribanog parmezana
Paprika u prahu, prema ukusu
jaje srednje veličine
45 ml (3jušne žlice) mlijeka
500 g zamrznutih škampa, odmrznutih

12 - 15 šampinjona ili nekih drugih gljiva,
narezanih na ploške
20 punjenih maslina, narezanih na ploške Listići svježe krasuljice, za ukrašavanje


Način rada

1. Tijesto narežite na 18 kvadrata, svaki otprilike 7,5 x 7,5 cm, a zatim svaki kvadrat dijagonalno raspolovite da biste dobili 36 trokuta.
2. U zdjeli pomiješajte parmezan s paprikom u prahu, te odložite.
3. U šalici izmiješajte jaje i mlijeko, te mješavinom namažite trokute tijesta.
4. Na svaki trokut tijesta stavite 3 škampa, 1 plošku gljive i 3 ploškice punjenih maslina, a zatim pospite s malo sira.
5. Stavite na lim za pečenje koji ste isprali hladnom vodom.
6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C /plinska pećnica na 6/ oko 10 minuta, dok se ne ispeku.
7. Ukrasite svježim listićima krasuljice i odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz miješanu zelenu salatu ili uz salatu od zelenog kupusa.

 

Napomena
Umjesto škampa možete upotrijebiti kuhane i očišćene dagnje. Cheddar sirom ili grojerom možete zamijeniti parmezan.



 

Izvor: Plodovi mora
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr
30 min
Vrijeme pripreme: 30 min
Komentari
vmarina
  • 28.3.2020 17:07:00
  • Bodova: 50077
  • Prijavi
Lijepi zalogajčići.
irija
  • 26.3.2020 15:52:01
  • Bodova: 45832
  • Prijavi
Ovo je odlično,jela od plodova mora posebno volim.