Riblja juha

Riblja juha

Juha u kojoj možete uživati kao u hranjivom predjelu.

Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Vrijeme kuhanja: 10 minuta • Za 1 osobu

Sastojci

5 ml (1 čajna žlica) maslinovog ulja
1 maleni sitno nasjeckan luk
1 zgnječen režanj češnjaka
1 oguljena i narezana rajčica
150 ml juhe od povrća ili ribe
prstohvat šećera  
prstohvat šafrana
4-6svježih dagnji
115g svježeg ribljeg fileta bez kože, kao što je bakalar ili losos ili mješavina, narezanog na kockice
grančice svježeg peršina ravnih listića, za ukrašavanje


Način rada
1. Zagrijte ulje u posudi, dodajte luk i češnjak, te kuhajte 3 minute, miješajući.
2. Dodajte rajčicu, juhu, šećer i šafran, te dobro promiješajte. Pokrijte i pustite da provri.
3. U međuvremenu, lagano lupkajte po dagnjama i bacite one koje se ne zatvore. Očistite dagnje i dobro ih isperite pod hladnom tekućom vodom.
4. Stavite u posudu kipuće vode i kuhajte nekoliko minuta, dok se ljušture ne otvore. Bacite dagnje koje se nisu otvorile.
5. Dagnje i ribu dodajte u posudu s juhom.
6. Zakuhajte, smanjite temperaturu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, dok se riba ne skuha.
7. Ukrasite grančicama svježeg peršina i odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje
Poslužite s prepečencem s okusom češnjaka ili začinskog bilja.

Napomena
Upotrijebite 1 ljutiku umjesto luka. Rajčicu zamijenite 1 malenom tikvicom, fino nasjeckanom.



Izvor: Kuhanje za jednu osobu
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
25 min
Vrijeme pripreme: 25 min
Komentari
tgasparic96
  • 23.12.2015 15:51:18
  • Bodova: 23876
  • Prijavi
fishy :)
aywy
  • 6.1.2014 8:12:30
  • Bodova: 48392
  • Prijavi
volim riblje juhe,radim ih dosta,ali ne na ovakav način i ovo mi se nikako ne sviđa (osobito mješanje školjaka i ribe u juhi)