Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Riba sa cous cousom

Riba sa cous cousom

Sastojci za 6 osoba  

biljno ili maslinovo ulje
3 luka, sitno nasjeckana
4-5 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice pasirane rajčice
kumin
crvena paprika
cimet
1,5 litra kokošjeg temeljca
1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na male kockice
sol
3 mrkve, narezane na ploške
1 crvena paprika, narezana na male komadiće
300 g graška
6 fileta škarpine
2 šalice couscousa

Priprema jela

1. U većoj zdjeli za umak zagrijte ulje te dodajte luk i češnjak. Pržite 3 minute. Dodajte pasiranu rajčicu, kumin, papriku i cimet. Držite na vatri još 1 minutu uz stalno miješanje.

2. Dodajte 1 litru temeljca te pojačajte vatru dok temeljac ne zavrije. Nakon toga smanjite vatru, prekrijte tavu te pirjajte 10 minuta. Zatim dodajte krumpir i sol te pirjajte prekriveno još 10 minuta.

3. Dodajte mrkvu, papriku i grašak te pirjajte još 5 minuta.

4. Riblje filete u međuvremenu narežite na manje komadiće. Dodajte ih u lonac te držite na vatri 7-8 minuta ili dok riba ne bude mekana.

5. U drugoj zdjeli sa preostalim temeljcom skuhajte cous cous.

6. Kuhani cous cous poslužite na tanjure i prekrijte sa ribom i povrćem.

55 min
Vrijeme pripreme: 55 min
Kalorije: 362 cal
Masnoće: 14 g
Ugljikohidrati: 32 g
Bjelančevine: 36 g
Komentari