Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Rebra sa zelenim mahunama

Rebra sa zelenim mahunama

250 g zelenih mahuna


solju


375 g debelih rebara (masnih)




300 g krumpira


125 ml (1/8 l) vode








Struja:

Plin:

Vrijeme pečenja:




Savjet:
očistiti od konaca, oprati, izlomiti na 3 cm dugačke komade, posuti

i staviti u vrećicu za pečenje (foliju);

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, u trlja ti sol, staviti u vrećicu za pečenje (foliju) ispred mahuna;

oguliti, oprati, izrezati na kocke, posoliti, staviti u foliju;

doliti, otvorenu stranu vrećice stisnuti, vrećicu zatvoriti 2 cm od ruba štipaljkom; gornju stranu na nekoliko mjesta probosti čačkalicom; staviti na vatrostalnu pliticu i peći u sredini pećnice na rešetki (ispod rešetke može biti posudica u koju se cijedi mast)

oko 200

oko 3 1/2

oko 70 min; vrećicu s jedne strane razrezati, mahune, rebra i krumpir složiti na zagrijani pladanj.

po želji od preostale tekućine
napraviti umak; tekućinu zgusnuti
brašnom, dodati sol, papar, vinjak.
 
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
90 min
Vrijeme pripreme: 90 min
Komentari