Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ražnjići od ribe, tikvice i limuna

Ražnjići od ribe, tikvice i limuna

Sastojci

 4 malena, tanka lista ili 2 velika, bez kože i        
raspolovljena po duljini    
15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja
1,25 ml (1/4 čajne žličice) zgnječenog češnjaka
10 ml (2 čajne žlice) limunova soka    
1,25 ml ( čajne žlice) sitno naribane korice limuna
svježe mljevena sol i crni papar, prema ukusu
kap tabasco umaka
1 tikvica, narezana na ploške debele 5 mm
1/2 zelene paprike, raspolovljene, očišćene od sjemenki i
narezane na komade od 2,5 cm
kriške limuna i nasjeckani svježi peršin, za ukrašavanje
 

Priprema 

1. Zarolajte svaki filet lista i učvrstite ga čačkalicom.
2. Riblje zavitke stavite u plitku posudu. Pomiješajte ulje, češnjak, limunov sok i koricu, tabasco, sol i papar.
3. Mješavinu ravnomjerno raširite na riblje zavitke, pokrijte i stavite u hladnjak na oko 2 sata.
4. Uklonite čačkalice, a zatim oprezno nabodite riblje zavitke na 1 ili 2 štapića za ražnjiće, naizmjence s ploškama tikvice i komadima zelene paprike.
5. Svaki ražnjić premažite s malo marinade od limuna i ulja.
6. Ražnjiće stavite na posudu za grill i pecite ispod prethodno zagrijanog, umjereno vrućeg grilla oko 8 minuta, oprezno okrećući ražnjić jednom ili dvaput tijekom pečenja. Ako je potrebno, premažite ih s malo preostale marinade. Poslužite ukrašeno kriškama limuna i nasjeckanim peršinom.


Prijedlog za serviranje

Ražnjiće poslužite uz kuhanu smeđu rižu s miješanom zelenom salatom.

Napomena

Ako ne možete nabaviti list, zamijenite ga malenim iverkom. Upotrijebite crvenu ili žutu papriku umjesto zelene. Češnjak zamijenite
naribanim svježim đumbirom.


Savjet

Sastojci marinade izvrsno se slažu i s drugim vrstama ribe.



 
Izvor: Kuhanje za jednu osobu
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
25 min
Vrijeme pripreme: 25 min
Komentari
irija
  • 23.3.2020 13:35:09
  • Bodova: 45917
  • Prijavi
Ovo je jako,jako dobro mislim da bi mogao i oslić.