Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pileći ragu "Marengo"

Pileći ragu "Marengo"

1 pile pripremljeno za kuhanje



1 češanj češnjaka


sol, papar

2 žlice ulja



500 g rajčice





250 ml (1/4 l) bijelog vina


bjelim vinom;

250 g malih šampinjona

10 zelenih maslina bez sjemenki








10 crnih gomoljača (iz staklenke)

4 kuhana riječna raka


Vrijeme pirjanja:
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i izrezati na 4 porcije;

očistiti, sitno nasjeckati i natrljati
komade pileta;

utrljati

zagrijati i na njemu sa svih strana
popržiti komade mesa;

kratko potopiti u vruću vodu (ne
kuhati), ohladiti u hladnoj vodi,
oguliti, izrezati zeleni dio, izvaditi
sjemenke, izrezati na kockice i dodati mesu sa

pirjati povremeno miješajući; isparenu tekućinu nadomještati



očistiti, oprati

ocijediti, nakon otprilike 30 min
pirjanja sa šampinjonima dodati ih
mesu i dalje pirjati; izvaditi gotove komade mesa, umak začiniti solju i paprom i preliti preko
mesa;

sitno narezati i staviti na meso

izvaditi iz oklopa i njima ukrasiti jelo.

oko 45 min.
 
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
60 min
Vrijeme pripreme: 60 min
Komentari
ssonja
  • 13.1.2018 15:29:29
  • Bodova: 7100
  • Prijavi
Mmmm zvuci i izgleda odlicnoo
malikekoserk1
  • 13.1.2018 15:00:11
  • Bodova: 9056
  • Prijavi
Sastojci su svi koje volim , pa sigurno je fino , uz recimo neku finu tjesteninu.