Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Sastojci za 4 osobe  

4-6 pilećih bataka
sol
papar
ulje
2 sitno nasjeckana luka
100 ml kokošjeg temeljca
1,5 žlica mljevene crvene paprike
2 žlice brašna
200 ml kiselog vrhnja
kuhana tjestenina

Priprema jela

1. U tavi zagrijte ulje. Začinite piletinu solju i paprom te je pržite 5 minuta uz povremeno miješanje. Izvadite je iz tave.

2. Dodajte luk te ga pržite 4-5 minuta. U tavu vratite piletinu sa temeljcom i mljevenom paprikom. Nakon što temeljac zavrije, prekrijte tavu, smanjite vatru te pirjajte 25-30 minuta.

3. U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i vrhnje. Postepeno dodajte u tavu sa piletinom. Držite na laganoj vatri 5 minuta uz povremeno miješanje.

4. Poslužite sa tjesteninom.

45 min
Vrijeme pripreme: 45 min
Kalorije: 546 cal
Masnoće: 12 g
Ugljikohidrati: 54 g
Bjelančevine: 58 g
Komentari
tgasparic96
  • 23.2.2015 14:01:59
  • Bodova: 23876
  • Prijavi
fino
feather
  • 4.4.2012 12:24:42
  • Bodova: 1393
  • Prijavi
Obožavam. :)
jely
  • 23.2.2012 21:01:00
  • Bodova: 26762
  • Prijavi
ovo volim :)