Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pileća prsa s rižom

Pileća prsa s rižom

Sastojci (za 5 osoba)

500 g pilećih prsa, narezanih na komade
250 ml satay marinade
270 g nekuhane riže
200 g očišćenih i raspolovljenih mahuna
50 g prženog neslanog kikirikija

Satay marinada

Sastojci

120 g maslaca od kikirikija
1/2 čajna žlica čilija u prahu
1/2 čajne žlice mljevenog đumbira
2 jušne žlice limunovog soka
1 jušna žlica smeđeg šećera
120 ml kokosovog mlijeka

Sve sastojke stavite u posudu i miješajte na laganoj vatri tako da dobijete gustu smjesu.

Priprema

1. Komade pilećih prsa stavite u zdjelu (ne metalnu) i umiješajte dovoljno marinade da se meso namoči sa svih strana. Pokrijte i marinirajte 30 minuta, ili dulje u hladnjaku. Rižu kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi dok ne omekša, oko 15 minuta. Dobro ocijedite. Kuhajte mahune dok malo ne omekšaju, te ih ocijedite. Pomiješajte rižu, mahune i pola prženog kikirikija. Držite na toplom.
2. List masnog papira stavite na vruće rešetke roštilja, a na papir složite komade pilećih prsa. Pecite 2 minute sa svake strane, a tijekom pečenja mazite marinadom. Zagrijte višak marinade, oko 125 ml, na rubu roštilja.
3. Rižu stavite na sredinu zagrijanih tanjura. Odozgo složite 2 ili 3 komada pilećih prsa, prelijte zagrijanom satay marinadom i pospite preostalim prženim kikirikijem.
 
Izvor: Roštilj
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
55 min
Vrijeme pripreme: 55 min
Komentari
vmarina
  • 28.3.2020 17:07:27
  • Bodova: 50162
  • Prijavi
Lijepo.
irija
  • 27.3.2020 15:56:22
  • Bodova: 45917
  • Prijavi
Sviđaju mi se svi sastojci i fino pripremljeno jelo.