Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pikantne dagnje u octu

Pikantne dagnje u octu

Sastojci za 4 osobe

2 čajne žlice biljnog ulja
2 narezana luka
3 nasjeckane zelene čili papričice
1 jušna žlica nasjeckanog svježeg origana
1 čajna žlica mljevenog kumina
1/2 čajne žlice zgnječenih zrna papra
3 lovorova lista
1 štapić cimeta
3,75 dl ribljeg temeljca
60 ml jabučnog octa
1 kg dagnji u ljušturama, pripremljenih za kuhanje


Način rada

Zagrijte ulje u posudi i pirjajte luk na srednje jakoj vatri 3 minute, ili dok ne omekša. Dodajte čili papričice, origano, kumin, zrna papra, listove lovora i cimet, te pirjajte 2 minute, neprestano miješajući. Dodajte riblji temeljac i ocat, te pustite da provri. Dodajte dagnje, ponovno zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri dok se dagnje ne otvore. Bacite dagnje koje se nisu otvorile. Poslužite dagnje u tekućini u kojoj su se kuhale.


 
Izvor: Dagnje
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
30 min
Vrijeme pripreme: 30 min
Komentari
Reana
  • 19.5.2020 11:13:28
  • Bodova: 19012
  • Prijavi
Obožavam dagnje
irija
  • 19.5.2020 9:45:50
  • Bodova: 46997
  • Prijavi
Sigurno je dobro volim jabučni oct.
mikica61
  • 19.5.2020 9:37:09
  • Bodova: 122546
  • Prijavi
aaah 1 kg dagnji za četiri osobe,pa ja sama pojedem 2 kg u obroku
mikica61
  • 19.5.2020 9:35:33
  • Bodova: 122546
  • Prijavi
bolje je s limunom