Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Peciva od sira

Peciva od sira

Sastojci

425 g glatkog brašna
1 paketić suhog kvasca
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli
svježe mljeveni papar,
250 ml mlake vode
150 g grubo naribane gaude
1 žumanjak srednje veličine
1 jušna žlica vode
50 g naribane gaude

Priprema

Brašno prosijte u zdjelu i pomiješajte sa suhim kvascem. Dodajte šećer, sol, papar i vodu. Mijesite ručnim mikserom s nastavcima za tijesto. Tijesto bi trebalo biti glatko za otprilike 5 minuta. Počnite najmanjom brzinom i postupno pojačajte do najveće. Pri kraju miješenja dodajte sir.
Pokrijte tijesto i ostavite ga da se na toplomu mjestu diže 1 sat, ili dok vidljivo ne poveća obujam. Pospite tijesto brašnom, izvadite ga iz zdjele, kratko mijesite i napravite otprilike 10 ovalnih peciva. Komade tijesta stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Ponovno ostavite da se diže na toplomu mjestu, još sat vremena ili dok vidljivo ne naraste. Pomiješajte žumanjak s vodom, time premažite peciva i pospite ih sirom. Lim za pečenje stavite u pećnicu.

Pećnica

Električna: 180-200°C (unaprijed zagrijana)
Pećnica s cirkulacijom toplog zraka: 160-180°C (unaprijed zagrijana)
Plinska: oko 3 (unaprijed zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 25 minuta
 
                                                                                                                                                                                                                      Izvor: Sir
                                                                                                                                                                           Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
25 min
Vrijeme pripreme: 25 min
Komentari
irija
  • 21.5.2020 11:05:48
  • Bodova: 46997
  • Prijavi
Jako ukusno baš za dokručak gauda je odličan sir.
tonksss
  • 21.5.2020 9:18:56
  • Bodova: 5399
  • Prijavi
Taman za doručak!
sneki2
  • 21.5.2020 8:35:01
  • Bodova: 57784
  • Prijavi
Sigurno je ukusno. Još kad je vruće...