Pečena punjena skuša

Pečena punjena skuša

Cijela je skuša punjena mirisnim nadjevom s okusom začinskog bilja.

Vrijeme pripremanja.- 10 minuta • Vrijeme kuhanja: 30 minuta • Za 1 osobu

Sastojci
 

15 g maslaca   
10 ml (2 čajne žlice) sitno nasjeckanog luka   
5 ml (1 čajna žlica) zobenog brašna   
15 g svježih krušnih mrvica od integralnog kruha   
2,5 ml (1/2 čajne žlice) nasjeckanog svježeg limunskog timijana
2,5 ml (1/2 čajne žlice) nasjeckanog svježeg peršina
svježe mljevena morska sol i crni papar, prema ukusu
potočarka i kriške limuna, za ukrašavanje


Način rada
1. U velikoj tavi za prženje rastopite maslac, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, ali ne potamni, povremeno miješajući.
Maknite tavu s vatre.
2. Zobeno brašno, krušne mrvice, bilje, sol i papar dodajte prženom luku. Dobro promiješajte kako biste dobili čvrsti nadjev, dodavši malo vruće vode radi povezivanja, ako je potrebno.
3. Napunite ribu nadjevom i zamotajte u dobro namašćenu aluminijsku foliju.
4. Zamotanu ribu stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C /plinska pećnica na 5/ oko 30 minuta.
5. Ukrasite potočarkom i kriškama limuna i poslužite.

Prijedlog za serviranje
Ovo jelo poslužite uz mladi krumpir i grašak.

Varijacije
Nadjev iz ovog recepta također je izvrstan za haringu, pišmolja ili pastrvu. Upotrijebite ljutiku umjesto luka. Zobeno brašno možete zamijeniti nasjeckanim orašastim plodovima.





Izvor: Kuhanje za jednu osobu
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
40 min
Vrijeme pripreme: 40 min
Komentari