Musaka sa krumpirom i mljevenim mesom

Musaka sa krumpirom i mljevenim mesom

Sastojci za 4 osobe

ulje
1 kg  krumpira, narezan na ploške
1 luk, sitno nasjeckan
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
500 g mljevenog mesa (janjetine ili govedine)
1 manja zelena paprika, sitno narezana
1 manja crvena paprika, sitno narezana
200 ml umaka od rajčice
sol
kumin
papar
cimet
peršin
200 ml mlijeka
2 jaja, zamućena


Priprema jela

1. U većoj tavi zagrijte malo ulja. Pržite krumpir 3 minute sa svake strane, ako je potrebno u više navrata ako vam sav krumpir ne stane u tavu.

2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

3. U tavu dodajte još malo ulja po potrebi. Dodajte luk, češnjak i mljeveno meso. Pržite 3-4 minute.

4. U tavu dodajte paprike, umak od rajčice, sol, kumin, papar, cimet i peršin te držite na vatri 10 minuta.

5. Namastite vatrostalnu posudu ze pećnicu te ravnomjerno rasporedite pola krumpira. Na krumpir dodajte meso te prekrijte sa preostalim krumpirom.

6. U zdjelici pomiješajte mlijeko i jaja te prelijte preko krumpira.

7. Pecite u pećnici 30 minuta.

80 min
Vrijeme pripreme: 80 min
Kalorije: 369 cal
Masnoće: 14 g
Ugljikohidrati: 40 g
Bjelančevine: 21 g
Komentari
martinica555
  • 5.11.2015 14:10:08
  • Bodova: 11377
  • Prijavi
Predobro izgleda, kao iz nekog restorana! :D
artica
  • 18.5.2011 18:38:08
  • Bodova: 12121
  • Prijavi
Jaaako dugo nisam pravila musaku, mogla bih sutra :)
kucha_4u
  • 15.2.2011 16:18:15
  • Bodova: 29
  • Prijavi
taman smo stavile peć musaku po ovom receptu, nestrpljivo isčekujemo
(cimerice)
ivankusa
  • 21.8.2009 17:50:15
  • Bodova: 5083
  • Prijavi
i mi doma radimo klasičnu musaku
dalcosters5545
  • 6.4.2009 14:00:31
  • Bodova: 220
  • Prijavi
ovo moja mama pravi...pojednostavljeno bez paprike i drugih monada...najnormalniji šug bolonjez i krumpiri a odozgo umjesto mlijeka i jaja ide i kiselo vrhnje
superiška...