Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kroketi od bijele ribe i kapara

Kroketi od bijele ribe i kapara

Sastojci (12 komada)

350 g fileta bijele ribe, na primjer bakalara, koljaka ili grdobine, očišćene i bez kostiju
300-400 ml mlijeka
sol i papar
55 g maslaca
55 g običnog brašna
4 žlice kapara, krupno nasjeckanih
1 žličica paprike
1 režanj češnjaka, zgnječen
1 žličica limunovog soka
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina, plus dodatno grančica za ukrašavanje
1 jaje, tučeno
55 g svježih krušnih mrvica, bijelih
1 žlica sjemenki sezama
kukuruzno ulje, za duboko prženje
kriške limuna, za ukrašavanje
majoneza, za posluživanje


Priprema

1. Stavite riblje filete i mlijeko u veliku tavu za prženje i začinite po ukusu. Ostavite da proključa,va zatim smanjite vatru, poklopite tavu i pecite 8-10 minuta ili dok se riba ne bude lagano raskuhavala. Izvadite ribu, a mlijeko ostavite za kasnije. Usitnite ribu.
2. Zagrijte maslac u tavi. Dodajte brašno i miješajući lagano pecite 1 minutu. Postepeno umiješajte ostavljeno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da polako proključa uz miješanje dok se umak ne zgusne.
3. Skinite s vatre, dodajte usitnjenu ribu te tucite dok smjesa ne postane glatka. Dodajte kapare, papriku, češnjak, limunov sok i peršin te dobro izmiješajte. Začinite po ukusu. Premjestite u drugu posudu i ostavite da se ohladi. Poklopite
i hladite 2-3 sata.
4. Izlijte tučeno jaje na tanjur. Pomiješajte krušne mrvice i sjemenke sezama na zasebnom tanjuru. Podijelite riblju smjesu na dijelove, a svaki dio oblikujte u kobasicu dugu 4-5 cm. Umočite svaki kroket u tučeno jaje, a potom uvaljajte u smjesu s krušnim mrvicama. Hladite 1 sat.
5. Zagrijte ulje u fritezi na 180-190 °C. Pecite krokete u navratima po 3 minute ili dok ne postanu zlatnosmedi i hrskavi. Dobro ocijedite na kuhinjskom ubrusu. Poslužite ukrašeno kriškama limuna i grančicama peršina uz posudu s majonezom za umakanje.
 

Izvor: Mediteranska kuhinja za svaki dan
Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb
60 min
Vrijeme pripreme: 60 min
Komentari
malikekoserk1
  • 13.6.2018 15:00:10
  • Bodova: 10501
  • Prijavi
Mljac , stvarno fini recept.
vmarina
  • 13.6.2018 11:32:35
  • Bodova: 43031
  • Prijavi
izgleda ukusno...