Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kotleti od vepra na talijanski način

Kotleti od vepra na talijanski način

4 kotleta od vepra (oko 600 g)


solju, paprom, mljevenim ružmarinom, 8 protisnutih
bobica borovice;

2 žlice maslinova ulja



2 glavice luka



250 g mladih tikvica


2 mesnate rajčice





1 žlicom usitnjenog bosiljka,
navrh noža origana

sol, papar,
1-2 žlice vinskog octa.

Vrijeme pirjanja:



rajčicom u obliku cvjetova i
začinskim travama.

Prilog:
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati





zagrijati, meso s obje strane pržiti oko 5 min (meso treba unutra biti ružičasto); ohladiti;

očistiti, narezati i popržiti u masnoći od pečenja da postane staklast;

oprati, narezati na ploške, dodati luku i zajedno pirjati;

nakratko potopiti u kipuću vodu (ne
kuhati), ohladiti u hladnoj vodi,
oguliti, očistiti zeleni dio, narezati na kocke, dodati povrću, zagrijati (povrće mora biti čvrsto); začiniti



skinuti s vatre, dodati




6-7 min,
ohlađeno povrće staviti na tanjur,
i na njega posložiti kotlete,
ukrasiti



kruh sa cvjetačom.
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
45 min
Vrijeme pripreme: 45 min
Komentari
irija
  • 16.3.2019 10:40:46
  • Bodova: 39128
  • Prijavi
Nisam nikad jela vepra i ne bi hvala.