Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Juneći filet "Wellington"

Juneći filet "Wellington"

750 g junećeg fileta


50 g maslaca od papra



solju i paprom;

50 g maslaca od papra

100 g oljuštenih glavica luka


500 g pirjanih šampinjona


125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja


solju i paprom.


1 paket smrznutog lisnatog tijesta










tučenim bjelancem





1 žumance
1 žličicu mlijeka

Struja:

Plin:

Vrijeme pečenja:

Prilog:
isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti kožu,

ugrijati, meso kratko popržiti sa svih strana, pustiti da se ohladi, začiniti



zagrijati;

narezati na kockice i pirjati luk na maslacu dok ne požuti;

nasjeckati ili samljeti, dodati luku; umiješati

zakuhati da se masa zgusne i začiniti


Za tijesto

pustiti da se otopi na sobnoj temperaturi; tijesto razvaljati u obliku pravokutnika dvostruke veličine od fileta; malo tijesta
ostaviti za garniranje; jedan dio smjese luk-šampinjoni staviti na sredinu tijesta u veličini fileta;
meso staviti na smjesu, drugi dio smjese namazati po filetu; rubove tijesta premazati

meso zamotati u tijesto, staviti na lim isplahnut vodom, ukrasiti ostatkom tijesta; na gornjoj strani štruce od tijesta izbosti 3 rupe; izmiješati


i tom smjesom premazati tijesto

200-225

4-5

40-50 min

umak od začina s vrhnjem, francuski kruh.
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
60 min
Vrijeme pripreme: 60 min
Komentari
chelsea
  • 15.6.2013 17:43:00
  • Bodova: 15266
  • Prijavi
ni meni nije jasan taj maslac od papra,recept nije loš ali za to nisam nikad čula i pitanje jel uopće to kod nas ima za kupiti...
Moderator
-blackswan-
  • 15.6.2013 8:29:51
  • Bodova: 71350
  • Prijavi
my point exactly.....maslac od papra???? wtf????
angel0000
  • 15.6.2013 1:35:37
  • Bodova: 66914
  • Prijavi
maslac od papra ??????????????
ankica2404
  • 15.6.2013 0:33:10
  • Bodova: 18179
  • Prijavi
ummmmm fino i lijepo za vidit!!!