Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Hladno juneće pečenje s pikantnim umakom

Hladno juneće pečenje s pikantnim umakom

1 1/2 kg junećeg pečenja



3 žlice ulja

2 luka
1 češanj češnjaka


250 ml (1/4 l) vode
2 žlice instant rajčice
(iz limenke)







1 vezicu grmolikog celera
(sličan poriluku)


slanoj kipućoj vodi,

vodu s ledom






2 tvrdo kuhana jaja


125 ml ketchupa od rajčica
2 žlice octa
2 žlice ulja
1 žličicom zrna zelenog papra

2 rajčice



solju

Vrijeme pirjanja za meso:

Vrijeme kuhanja za celer:

Prilog:
oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, natrljati solju i svježe mljevenim paprom;

ugrijati, popržiti meso;


oguliti, izrezati, dodati mesu i popržiti;



umiješati; meso pirjati, povremeno
okretati, isparenu tekućinu
nadomjestiti; pirjano meso ohladiti, izrezati na ploške, složiti na veliki pladanj; umak od pečenja ocijediti i ohladiti;


stabljike i lišće oprati, kratko zakuhati (oko 5 minuta) u

izvaditi i odmah uroniti u

(ovaj postupak očuvat će boju povrća), izvaditi iz vode, ocijediti, staviti oko mesa i garnirati lišćem celera.

Za umak

oguliti, zajedno s umakom od pečenja i




umiješati

oprati, očistiti, prepoloviti, izvaditi sjemenke, izrezati na kockice i dodati umaku, začiniti

i poslužiti uz meso.

2 1/2-3 h

oko 5 min

pečeni krumpiri i miješana salata.
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
150 min
Vrijeme pripreme: 150 min
Komentari
malikekoserk1
  • 14.2.2018 15:11:56
  • Bodova: 10920
  • Prijavi
Izgleda genijalno , meni je pečenje i bolje kad se ohladi.
angel0000
  • 14.2.2018 7:17:50
  • Bodova: 61269
  • Prijavi
Nepotrebno kompliciranje.