Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Churros

Churros

Ugodno lagani i hrskavi uštipci pravi su užitak.

Vrijeme pripremanja: 25 - 30 minuta • Vrijeme kuhanja: 6 minuta po komadu: Za 12 - 14 komada

Sastojci
 
45 g maslaca
prstohvat soli
60 ml (2 jušne žlice šećera)
115 g glatkog brašna
90 ml (6 jušnih žlica) kukuruznog brašna
2 jaja
15 ml (1 jušna žlica) kakaa u prahu
5 ml (1 čajna žlica) mljevenog cimeta
Biljno ulje, za duboko prženje
Šećer u prahu
 


Način rada

1. U posudi debelog dna pomiješajte 225 ml vode s maslacem, soli i šećerom. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se maslac ne rastopi.
2. Odmah umiješajte glatko i kukuruzno brašno. Držeći posudu na srednje jakoj vatri, miješajte dok se mješavina ne počne odvajati od stijenki posude i oblikuje kuglu. Maknite s vatre i malo ohladite.
3. Dodajte jedno po jedno jaje, kakao i cimet. Brzo miješajte nakon svakog dodavanja. Možda neće biti potrebno dodati oba cijela jaja. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna i prikladna za istiskivanje.
4. Stavite smjesu u vrećicu za istiskivanje sa štrcalom u obliku zvjezdice.
5. Zagrijte najmanje 10 cm ulja u dubokoj posudi, istiskujte tijesto u ulje u trakama dugim 25 cm, te ih pržite po 3 minute sa svake strane,
dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedite na papirnatom ubrusu i pospite šećerom u prahu. Poslužite toplo.

Prijedlog za serviranje

Poslužite uz kriške svježeg voća i s običnim jogurtom ili vrhnjem.

Napomena

Pikantnija verzija churrosa može se dobiti ako izbacite šećer i šećer u prahu, a dodate 30 ml (2 jušne žlice) sitno naribanog sira i 2 čilija, očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana, umjesto kakaa i cimeta. Prije posluživanja pospite parmezanom, ako želite.

Savjet

Smjesu ćete lakše istiskivati ako to učinite odmah nakon pripreme.

 
Izvor: Meksička kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
30 min
Vrijeme pripreme: 30 min
Komentari