Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Barokna krema na kompotu od marelica

Barokna krema na kompotu od marelica

1 kg marelica



100 g šećera
nastruganom limunovom koricom
3 žlice limunova soka


6 žlica rakije od marelica




2 prutića vanilije



6 žumanaca
50 g šećera


1 vrećicu želatine u prahu

3 žlice hladne vode









500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja

 
oprati, prepoloviti, izvaditi koštice,
razrezati na 4 dijela i staviti
na vatru sa



pokriti poklopcem, ostaviti da se pirja 10-15 min, sa

nakapati marelice i procijediti ih,
sačuvati oko 125 ml (1/8 l) soka,
marelice razdijeliti u čaše i staviti da se hlade,

razrezati po dužini, izvaditi jezgru i nastrugati je, izmiješati sa 3 žlice soka od marelica,


miješati dok ne nastane gusta krema,

pomiješati sa

ostaviti 10 min da nabubri, ostatak soka od marelica ugrijati, a
nabubrenu želatinu umiješati u sok,
otopinu želatine umiješati malo-pomalo u kremu od žumanaca i miješati sve dok se ne zgusne;

stući u čvrstu pjenu i umiješati u kremu, kremu preliti preko marelica i staviti da se hladi.
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
45 min
Vrijeme pripreme: 45 min
Komentari
malikekoserk1
  • 13.3.2018 15:09:56
  • Bodova: 11281
  • Prijavi
Mljac , pre , pre fin recept , prvom prlikom isprobavam.
irija
  • 13.3.2018 14:05:26
  • Bodova: 35786
  • Prijavi
Sigurno je jako fino,jednostavno je za napraviti.