Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Bakalar na kriškama rajčice

Bakalar na kriškama rajčice

Sastojci

1 velika rajčica
200 g fileta od bakalara
sol i svježe mljeveni crni papar
sitno naribana korica od 1 malenog limuna
20 g maslaca
2,5 ml (1/2 čajne žlice) sušenog timijana
nekoliko kapi limunova soka
1 kriška limuna
grančice svježeg timijana, za ukrašavanje


Priprema

1. Rajčicu narežite na tanke ploške i stavite u vatrostalnu zdjelu.
2. Isperite i papirnatim ubrusom osušite ribu. Stavite na kriške rajčice. Začinite solju i paprom i pospite koricom limuna.
3. Pokrijte i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C/plinska pećnica na 6/ oko 15 minuta, dok ne omekša.
4. Na ribu stavite maslac, pospite timijanom i poprskajte limunovim sokom.
5. Poslužite s kriškom limuna i ukrašeno grančicama svježeg timijana.

Prijedlog za serviranje

Poslužite uz krumpir pečen u pećnici ili s kuhanom rižom i svježim povrćem, kao što je zeleni grah i mlada mrkva.

Napomena

Bakalar možete zamijeniti lososom. Upotrijebite kadulju umjesto timijana.

 

 
Izvor: Kuhanje za jednu osobu
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/
25 min
Vrijeme pripreme: 25 min
Komentari
vmarina
  • 14.9.2018 11:19:24
  • Bodova: 42258
  • Prijavi
Ovo izgleda ukusno.
mikica61
  • 14.9.2018 9:15:05
  • Bodova: 112945
  • Prijavi
odličan recept,moram probati to napraviti