Budi najbolja verzija sebe.

Namirnice prikladne vašem horoskopskom znaku

Borite li se sa zdravstvenim problemima? Pokušajte jesti prema svom horoskopskom znaku

Astrološka karta opisuje čovjekov jedinstveni konstitucijski sastav na osnovu kojeg medicinski astrolozi mogu identificirati zdravstvene tegobe s kojima će se određena osoba navjerojatnije suočiti, kao i posebne preporuke što učiniti kako bi povratili i održali optimalnu dobrobit. Astrologija identificira četiri osnovna konstitucijska tipa: vatru, zemlju, zrak i vodu.

Održavanje zdravlja proces je stalnog prilagođavanja promjenama. Svi imamo tendenciju doživljavati razdoblja viška ili nedostatka našeg konstitucijskog elementa, koji zahtijevaju prilagodbu prehrane, načina života ili nadopunu onog čega nam manjka.

Zemljani znakovi: Bik / Djevica / Jarac

Element zemlje upravlja sustavom kostiju te je bitan za rast, reprodukciju i popravak tkiva. Ovi znakovi često imaju probleme s težinom, poremećajima sa žlijezdama te pojavom tumora, a otporniji su na prolazne prehlade i gripu.

Budi najbolja verzija sebe.

VIŠAK ZEMLJE

Prejedanje, teška hrana te nedovoljno tjelovježbe u kombinaciji sa mnogo sjedenja uzrokuju višak zemljanog elementa. To pak vodi usporenom metabolizmu i probavi te sklerozi, naslagama kalcija, povećanoj dlakavosti tijela, a u ozbiljnijim slučajevima i do tumora. Kako biste izbjegli višak zemljanog elementa, pojačajte unos voća i povrća, juha, sokova i čajeva, a smanjite unos ljutih začina poput đumbira, crnog papra te crvene paprike.

MANJAK ZEMLJE

Ovi znakovi s manjkom elementa zemlje trebaju više sna nego ostalim elementima, a paše im fizički kontakt sa zemljom. Namirnice koje se preporučuju su meso, krumpir, nerafinirane žitarice, mliječni proizvodi, povrće kuhano na pari, sir, maslac, šećer, ulje... Ukoliko vam fali ideja za kuhanje, samo uđite na Coolinariku gdje ćete pronaći najbolje hrvatske recepture za svaku od navedenih namirnica, dok u Lidl katalogu možete provjeriti koje od njih su na trenutnoj akciji. Smanjite unos voća i sirove hrane.

Budi najbolja verzija sebe.
1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.