Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
 'Wine & dine'

Kultno riječko mjesto 'Kod Zajca' ima odličnu novu gastro ponudu

Bogati doručak, sjajni kokteli i slasni večernji zalogaji čine 'Kod Zajca' jednim od trenutno najzanimljivijih odredišta u Rijeci

Kod Zajca (8).jpg
Foto: Zoran Bakić
Budi najbolja verzija sebe.

U neposrednoj blizini centralnog mjesta gradske kulture u Rijeci - Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca - nalazi se istoimeni bar. Oboje svoje nazive duguju Ivanu Zajcu, jednom od najpoznatijih hrvatskih skladatelja, rođenom u Rijeci, koji se smatra utemeljiteljem i ocem hrvatske opere. Omiljeno odredište brojnih Riječana i njihovih gostiju, 'Kod Zajca' godinama slovi kao jedno od najpopularnijih mjesta za popiti jutarnju kavu, posebice vikendom, s obzirom da se nalazi tik uz glavnu riječku tržnicu, ili pak čašu dobrog vina, nakon što večer preuzme glavnu riječ.

shimmer fallback

Ovdje se poslužuje Hausbrandt, mirisna i aromatična kava vrhunske kvalitete sa stogodišnjom tradicijom, koja stiže iz susjedne Italije, odnosno obližnjeg Trsta, uz koju divno paše topli, hrskavi kroasan, novitet u ponudi Zajca. Naime, svjesni važnosti prvog obroka u danu, 'Kod Zajca' tim odlučio je proširiti svoju ponudu pa tako njihovi gosti, osim u omiljenom francuskom doručku, odnedavno mogu uživati i u slasnom tostu i club sandwichu, kao i u nekoliko različitih vrsta omleta. Savršen doručak na najbolji način zaokružuje čaša svježe cijeđenog soka, bilo da se radi o klasičnoj cijeđenoj naranči i limunadi, ili pak nešto kreativnim verzijama s jabukom, ananasom i špinatom, zatim zelenim eliksirom keljem, celerom i jabukom i energetskom bombicom od naranče, đumbira i mrkve.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Zajc' je također pažljivo osluškivao želje svojih gostiju, stoga je u svoju ponudu uveo i desetak sjajnih bistroloških jela, priskrbivši si tzv. 'wine & dine' titulu. I baš kao što kroasan ili sendvič pristaju uz kavicu u jutarnjim satima, tako uz čašu vina pristaju slani zalogaji tipični za primorsko podneblje, poput srdelica u tempuri, paniranih kozica, friganih lignji, fish&chips, brusheti s inćunima, carpacccia i tartara od tune. Ljubitelji mesnih okusa odlučit će se za beef tartar, pileće prutiće u sezamu, salatu od piletine ili pileći pate. Važno je naglasiti kako se nova ponuda jela poslužuje i tijekom ručka, što Zajc čini idealnim odabirom za kratak predah od posla.

shimmer fallback

Rijeka je ovim potezom dobila još jedno šarmantno gastronomsko odredište, koje će nesumnjivo osvojiti srca Riječana, ali i mnogih drugih, koji dođu posjetiti ovaj lučki grad. Nalazi se na adresi Verdijeva 7a.

shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.