Porto s kremom od malina i jagoda
18.10.2020

500 g jagoda



limunovim sokom

30 g šećera

250 g malina

2 žlice vode i 50 g šećera

3 žumanca
100 g šećera


1/2 čajne žlice mljevene bijele
želatine

2 žlice hladne vode



20 ml likera od naranče


125 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja


200 g malih marcipan-poljubaca

4 žlice porto vina




125 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja

nastruganom koricom limuna
oprati, staviti da se ocijede, skinuti
peteljke, prepoloviti ili izrezati na
četvrtine, nakapati

i posuti sa

ostaviti da upije;

probrati, staviti da zavriju sa

 protisnuti kroz cjedilo;


istući u kremastu masu i umiješati
malo-pomalo u pire od malina


izmiješati sa

ostaviti 10 min da nabubri, staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi;

umiješati u kremu od malina kad se krema počne zgušnjavati, umiješati


staviti kremu u hladionik;

nakapati sa

od toga 3/4 raspodijeliti na porcijske čaše, staviti jagode,
na jagode kremu, a preko kreme ostatak marcipan-poljubaca;


staviti na vrh te posuti

odmah poslužiti.
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/


žena.hr