Pileća prsa u marsala-umaku
16.5.2019

2-3 fileta pilećih prsa

solju, paprom,
sjeckanom kaduljom

2-3 tanke ploške šunke

2 žlice maslaca


3-4 žlice maršale


1 čašicu (150 g) slatkog vrhnja



solju


Vrijeme pečenja:

Prilog:
 
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati

svaki filet zamotati u jednu od

i pričvrstiti čačkalicom;

zagrijati, ispeći pileće filete sa svih
strana, izvaditi i staviti na toplo
umak od pečenja skuhati sa


umiješati, staviti nakratko na vatru da zakuha;
umak začiniti

skinuti čačkalice, filete staviti u
marsala-umak i kuhati 2 min.

10-15 min

rižoto, salata.
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/


žena.hr