Pile s lukom
11.1.2019

1 pripremljeno pile
(oko 1 3/4 kg)

2 žlice ulja




paprom, soli

500 g kapulice

250 g mrkve


3 žlice maslaca


solju, paprom i
1 žlicom listića majčine dušice;


2 lista lovora



oko 100 g slatkog vrhnja

Vrijeme pirjanja:

Prilog:


 
oprati pod hladnom tekućom vodom,
ocijediti, izrezati na 8 komada;

zagrijati i na njemu popržiti komade
mesa sa svih strana;

posuti

i ostaviti na toplome;

očistiti;

očistiti, ostrugati, oprati i narezati na
kolutiće;

  zagrijati na tavi, popržiti luk i mrkvu;

posuti  

 

komade mesa zajedno sa   

dodati u povrće i poklopljeno pirjati oko 20 min;

umiješati i zagrijati.

oko 40 min.
 
kuhani krumpir s maslacem



 

Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/


žena.hr