Kuća i hrana > Uređenje doma
Kerrock – materijal za neograničene mogućnosti oblikovanja
19.5.2013
Kerrock ima sve odlike modernog i inovativnog materijala, a zbog svojih brojnih prednosti omogućava gotovo neograničene mogućnosti oblikovanja. Zbog takvih svojstava, idealan je za izradu namještaja i opreme, a zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike.

Kerrock je kompozitni materijal od anorganskog punila i visokokvalitetnog akrilnog polimernog veziva, koji se na tržištu nudi u različitim bojama, a vizualno je sličan kamenu. Materijal se može oblikovati klasično i inovativno, a od njega se izrađuju umivaonici, kuhinjska korita tj. sudoperi, pultovi u stambenim i javnim prostorima, oprema poslovnih prostora, unutarnja oprema plovila, itd. Može se koristiti bez ograničenja i prilagođavanja: mrlje ili ogrebotine ne mogu mu nauditi, a u slučaju oštećenja bez poteškoća se može popraviti i obnoviti. S održavanjem i higijenom nema problema, jer je površina neporozna, glatka, a spojevi pojedinih dijelova su potpuno ravni.
 


Kerrock se uklapa u svaki prostor. Svestran kao materijal, može se oblikovati na različite načine te svaki proizvod od kerrocka može biti jedinstven. Njegova univerzalnost omogućava slobodan put maši, slobodi duha, bezgraničnosti stila dizajniranja. U sebi sjedinjuje snagu tvrdog kamena i ljepotu keramike, trajan je i pouzdan, otporan i moćan. Njegovi glavni sastojci su aluminijev hidroksid i polimerno vezivo na osnovi akrila te ne sadrži nikakve alergenske ili druge štetne tvari.

Kerrock je otporan na udarce i kemikalije tako da mrlje različitih namirnica i kemijskih sredstava ne ostavljaju trag na njemu. Dugotrajna glatkoća površinskih ploha ne ostavlja tragove vremena na ovom kvalitetnom materijalu. Kerrock je po strukturi homogen i masivan tako da ima odličnu izdržljivost i čvrštoću, koje sprječavaju njegovo pucanje. Odlično se ponaša u promjenjivim unutarnjim i vanjskim klimatskim uvjetima. Otporan je na visoke temperature i požar, a istovremeno osigurava apsolutnu otpornost na vodu i vlagu.
 


Kerrock je izuzetno ugodan i topao na dodir iako svojim izgledom posjeća na kamen. Pripada kategoriji reciklirajućih materijala, koji ne gube svoja svojstva i zato je ekološki prihvatljiv. „Kerrock +“ sadrži u cijeloj svojoj strukturi antibakterijsko sredstvo, koje uništava bakterije i sprječava njihov daljnji razvoj. Ovo je osobito važno u prostorima poput kuhinja i kupaonica kada govorimo o stambenim prostorima, ali i mnogim drugim specijaliziranim prostorima u kojima se traže visoki higijenski uvjeti.

Kerrock se izuzetno lako oblikuje. Iako ima čvrstoću kamena, obrađuje se poput drveta, (mogu se koristiti gotovo svi postupci za obradu drva: piljenje, bušenje, glodanje, brušenje, tokarenje, poliranje, struganje, lijepljenje i termičko oblikovanje).
Obrada je jednostavna i daje učinkovite rezultate. Izvedba rubova i obruba može biti različita, od okruglih, ravnih i zaobljenih do stiliziranih oblika.
 


Kerrock je poznat i popularan i zbog jednostavnog održavanja. Mrlje se lako uklanjaju vodom i uobičajenim sredstvima za čišćenje. Kako biste postigli svilenkast sjaj i svježinu boje,  za čišćenje se preporučuju fina abrazivna sredstva. Površina od kerrocka se može u potpunosti obnoviti brušenjem i poliranjem. Kerrock je moderan materijal, koji u potpunosti zadovoljava sve potrebe suvremenog stanovanja i rada u funkcionalnom, estetskom i praktičnom smislu te je kao takav preporučljiv za opremanje interijera.
 

Monika Galović Rolich, dipl. ing.arh.
www.interijerNET.hr

žena.hr