Ljepota > Frizura
Trendovi za ljeto 2008.
9.6.2008
Kratke frizure, pogotovo bob, u trendu su ove sezone. Stilisti za ljeto savjetuju i  stepenasto šišanje, kako bi se naglasio volumen. Moderna je i prirodno valovita kosa, kao slap koji pada preko ramena.

Šiške su hit!  Ako želite biti ultra moderni, bilo da imate kratku ili dugu kosu, obavezne su šiške, u salonu zatražite da ih oblikuju i prilagode obliku vašeg lica.

Od boja koja se predlažu, dominiraju blond, bež, zlatna. Manje je platinastih tonova, iako je i to u trendu. Sezonu 2008. obilježava i veliki povratak tamne kose. Bilo da je crne boje ili još češće smeđih, kestenjastih nijansi. 

Najvažnije je da kod bojanja kratke kose nema intenzivnih kontrasta ni naglih prijelaza.

Zvijezde s novinskih naslovnica imaju frizure iz vremena 70 i 80-tih godina, kosa je njegovana, s puno sjaja i prirodnih boja. 

Ruke - njegovane, nokti – što prirodniji izgled

Lak, gel, umjetni nokti, francuska manikura, … što izabrati iz bogate ponude kada je njega ruku i noktiju u pitanju?
Najljepši ukras na ruci svakako su lijepi i zdravi nokti, a poželjno je i da su što prirodnijeg izgleda.

Za nadolazeće ljeto, kada si možemo dopustiti više šarenila nego inače, preporučuju se vesele boje. To mogu biti kratko oblikovani nokti žarko crvene boje ili s narančastom nijansom.

U salonima se puno traže ukrasi, sličice, šljokice, ili suho cvijeće koje se prekriva gelom, modelira, s takvim stilom ne možete biti neprimijećeni. 

Može se ukrasiti samo jedan nokat, što nije rijetko, ili svi.
Uobičajeno lakiranje noktiju zamijenile su kolekcije gelova u boji. 

I za kraj, ne zaboravite da su samo zdravi nokti – lijepi nokti.
Stručnjaci savjetuju uzimanje što više svježeg voća i povrća, te prehranu s dovoljno bjelančevina. 
Kod čestog i dugog držanja ruku pod vodom koristite rukavice. Poslije svakog pranja, na ruke i nokte nanesite kremu, a svakako prije spavanja. 

 (M.G.)

Foto: jamd.com


žena.hr