Zabava > Tračevi i novosti
Cannes 2008: Koja je najljepša?
18.5.2008
Ovogodišnji 61. Međunarodni filmski festival u Cannesu je u punom jeku. Događaji sa "Red carpeta" i iz Palače festivala su pred očima svijeta. Slavna Croisette prima najveće umjetnike, sa samo njoj svojstvenim šarmom, umijećem i glamourom!

Ali da bi se pokazale pod najljepšim svjetlom i stvorile utisak imaginarnog, mnoge glumice nekoliko mjeseci unaprijed započinju pripreme. Po tvrdnjama stručnjaka, one su maratonske.

Christophe Dauchard, mladi pariški vizažist, specijalist za revije i izlaske, istaknuti dotjerivač poznatih dama povjerava:
"Slavne žene se herojski bore sa vremenom, kilogramima, borama, alergijama i alkoholom. Sve to mora nestati prije Cannesa, gdje svakog svibnja stavljaju u pitanje osobnu karijeru i uspjeh.

Prije predstavljanja filmova ili učešća na projekcijama, pomažem im savjetima kako ostati u top formi, što nije jednostavno, budući da  velika gužva, vrućina, stres i strah od kritika ne pomažu uvijek glumicama da zablistaju. Tako im skidam sjaj s lica, što izgleda jako nezavodljivo, običnim papirnatim maramicama i ledom. Maskaru najprije dobro očistim, isto kao i nakon svakog sloja nanošenja - činim to sistematski.

  

Popraviti šminku najprije znači napudrati nos? Ne uvijek: prvo im stavim odgovarajuću kremu i tekući puder, zatim lice pokrijem papirom. Nakon toga preko lica nanesem sloj pudera u prahu, koji sa četkicom ravnomjerno rasporedim. On je uvijek, u svijetlim tonovima cvjetnih ili voćnih preljeva. Ne zaboravljam isto napraviti i na vratu i dekolteu, te rukama također.

Savjetujem glumicama često pranje ruku jako hladnom vodom i masiranje vrata i sljepoočnica, te kože ispod očiju. One znaju da ne mogu popraviti šminku, nego se prije svake premijere šminkaju po dva ili tri puta. Takvo im je zvanje, same su odabrale."

Ne treba zaboraviti da su sve velike kozmetičke tvrtke kao i modni kreatori, trenutno na čuvenoj "French Rivieri". Tamo ostvaruju četvrtinu godišnjeg poslovanja.

Džana Mujadžić
Foto: WireImage


žena.hr