Ljepota > Koža i tijelo
Pobrinite se za hidrataciju svoje kože
7.5.2012
Stručnjaci iz laboratorija La Roche-Posay otkrivaju inovaciju za kožu: Hydraphase Intense Serum s visokotehnološkom teksturom koji izglađuje kožu i ispunjava je vodom. Formula sadrži koncentrirane aktivne sastojke – hijaluronsku kiselinu, arganin i serin u obliku mikro kapljica koji prodiru u kožu s ciljanim djelovanjem i garantiraju trenutačnu i dugotrajnu učinkovitost.Dehidracija kože: čimbenik preuranjenog starenja

Za dehidriranu kožu najbitnija je voda. Njezina je prisutnost neophodna jer voda čini 70% kože, daje joj mekoću i elastičnost. Znamo, zdrava je koža prije svega, dobro hidratizirana. Da bi se ta hidratacija osigurala, voda se mora zadržavati u rožnatom sloju. Stanične veze, smještene ispod rožnatog sloja, smanjuju gubitak vode garancijom snažne stanične kohezije: njihovo djelovanje, koje se može usporediti s dugmadi na pritisak, drži stanice sljubljene zajedno. Čim se stanične veze istroše, gubitak vode dramatično se povećava: koža postaje dehidrirana, a njezina obrambena barijera oslabljena.

Uz sve to, poznato je da dehidrirana koža brže stari. Zbog smanjenja razine hijaluronske kiseline koja je prirodno prisutna u koži dolazi do deficita izvanstaničnog matriksa: koža gubi na građi i elastičnosti, postaje slabije i javljaju se prvi znakovi starenja.


Stručnost laboratorija La Roche-Posay

Više od 10 kemijskih inžerenja udružilo je svoju stručnost u stvaranju novih tekstura seruma, a laboratorij stručnjaka pojačan je međunarodnim timom specijaliziranim za tehnike formulacije seruma. Kemijska struktura je visoko učinkovita, a tekstura seruma dopušta visok udio aktivnih sastojaka za trenutnu učinkovitost, dok su sastojci same formule ugrađeni u mikrokapljice koje prodiru u kožu za ciljano djelovanje.


Hydraphase Intense Serum sadrži formulu s koncentriranim aktivnim sastojcima

Fragmenti hijaluronske kiseline: aktivan sastojak s dvostrukim djelovanjem koji pruža trenutnu i dugotrajnu hidrataciju stimulirajući sintezu staničnih veza i zadržavajući vodu za dugotrajnu hidrataciju. Ima učinak ispunjavanja vodom i s lakoćom prodire u kožu dosežući izvanstanični matriks i ispunjavajući kožu iznutra za vidljivo umirujući učinak. Količina fragmenta odabrana je s ciljem biološkog djelovanja bez rizika od iritacije.

Arginin + Serin: aminokiseline, prirodno prisutne u koži, pomažu proces hidratacije kože na način da zadržavaju i fiksiraju vodu u koži. Time je djelovanje fragmenata hijaluronske kiseline poboljšano.

Hydraphase Intense Serum je proizvod s najvećim udjelom termalne vode La Roche-Posay. Protiv nadraživanja, antioksidativna i umirujuća, ona hidratizira i umiruje osjetljivu i krhku kožu. Tekstura koja pruža dominantan vodeni učinak koncentriran u termalnoj vodi La Roche-Posay: osvježavajući, hidratizirajući i umirujući. Sadrži razrijeđenu lipidnu fazu za nemastan i neljepljiv učinak. Uz to, trostruka polimerna kemijska struktura daje želiranu formulu, izrazito rijetku i tekuću. U kombinaciji s vodom, ovi polimeri nabubre: oni jamče savršeno raspršivanje masnih sastojaka. Tekstura je želirana vodenastra, rijetka i svježa, za nanošenje svaki dan prije bilo koje druge njege kože.

žena.hr