Ljepota > Šminka
Make up trendovi proljeće/ljeto 2008
1.3.2008

Proljeće samo što nije pokucalo na vrata, a sa proljećem dolazi i novi look. Evo što vam kozmetičke kuće preporučaju za proljeće i ljeto 2008.

Trendovi se ove sezone više okreću kozmetici koja ističe prirodnu ljepotu lica. Novi trendovi uključuju šarenu paletu pastelnih boja za dnevni look te ljubičasto i plavo za večer. Smokey eyes i dalje ostaje popularan, no u svjetlijim nijansama – sivoj i metalik srebrnoj.

Kako bi se uklopila u modne trendove inspirirane egzotikom i lookom tridesetih, nosi se mat podloga i zagasito crveni ruž za usne.

Pastelna sjenila


Clarins

Obilježje proljetne šminke bit će pastelna sjenila, osobitno cvjetne boje i višebojna sjenila na kapcima. Plavim ili smeđim očima izvrsno će stajati svjetlo plava boja, svjetlo zelena i lila. Oči će vam istaknuti plava olovka. Bez straha upotrijebite kričave boje, jarko zelenu, žutu ili crvenu, uz odgovarajuću crnu ili smeđu olovku za oči. Ne zabravite, uz to ide neupadljiv ruž.

Mačkaste oči

Ako ste vješti sa tušem za oči, ovo je pravo vrijeme da pokažete svoje umijeće. Mačkaste oči su ovo proljeće u trendu, no u kombinaciji sa laganim sjenilom i “golim” bojama. Oči su vam fokus, a svu ostalu šminku svedite na minimum.

Zagasito crveni ruž


Revlon

U skladu sa modnim povratkom tridesetih, nosi se zagasiti ruž, crvene i smeđe boje, ali i roza ruževi. Uz to naglasite oči tušem, istaknite ih maskarom i postići ćete maksimalan učinak. Ovakva šminka će vam biti izvrsna uz odijela i crnu odjeću.

Mat podloga

Svjetlucavi finish je out! Kod odabira pudera, odlučite se za mat nijanse. Uz mat podlogu svoj ćete šminki dati profesionalan izgled, a svjetlucavi ruž ili upadljivo sjenilo djelovat će otmjenije.

Maštoviti ukrasi na noktima

Ove sezone vratile su se izraženije boje. Pri tom ne mislim na crnu ili smeđu, već purpurnu, boju kestena koje prate stil tridesetih. Uz pastelne boje, na noktima se nose bajkoviti ukrasi, stoga ne štedite na dekoracijama i kreativnosti. Glavne boje uz taj stil bit će roza, narančasta, žuta i plava.

Ovo proljeće vaša će kreativnost moći doći do izražaja – od mačkastih očiju do široke palete boja šmike i zanimljivih dekoracija na noktima. Iskoristite to i dobro se zabavite eksperimentirajući.


žena.hr