Ljubav i sex > Ljubav i brak
Savjeti za vruću masažu: Tantrička masaža
1.9.2007
Prije nego detaljnije opišem ovaj način masaže, trebate razumjeti da je tantrička masaža jedinstven i vrlo poseban oblik masaže. Kao i kod drugih vrsta masaže, tantrička masaža ima svoje jedinstvene prednosti. Ono što mi se osobito sviđa kod ove masaže je način kako se fokusira više na osjećaje i duhovno stanje nego na fizičko zdravlje.
 
Ovaj oblik masaže porijeklom je iz Indije i uključuje više od same masaže tijela. Za pravilno izvođenje ove masaže, osoba koja ju radi mora savladati osnovne i napredne principe tantre i meditacije. Tantrička masaža uvijek započinje sa drevnim tantričkim ritualima i meditacijom kako bi se fokusirali na čakre i duhovnu vezu sa cijelim svemirom.

Uvijek morate imati na umu da ovakav tip masaže ne služi za oslobađanje od stresa i napetosti kojem je izloženo naše tijelo, za opuštanje mišića ili za fokusiranje na naše fizičko zdravlje. Tantrička masaža budi skrivenu mističnu energiju i donosi našem tijelu cjelokupnu harmoniju sa svemirom.

Tantrička masaža koristi lagane, senzualne i spore pokrete koji kanaliziraju energiju i povećava osjetljivost tijela za drugačiju realnost. Možete zatražiti srednje jak pritisak uz kralježnicu kako bi masaža bila učinkovitija, ali inače se ograničite na lagani pritisak i pokrete inspirirane načinom na koji energija teče kroz tijelo i osobito na klasični pokret prema gore počevši od donjeg dijela kralježnice.

Predlažem da ovaj oblik masaže ne shvaćate olako. Nemojte se igrati s njom. Potrebno je mnogo vještine, kao i dobro poznavanje naše unutrašnje energije prije nego i počnete razmišljati o izvođenju tantričke masaže.

Sigurna sam da su vrijednosti i koristi tantričke masaže podcijenjene jer je ljudi isprobavaju bez da razumiju njeno stvarno značenje i poznavaju usko specijalizirane vještine koje su potrebne da se napravi prava tantrička masaža. Meditacija i glazba su jedino što vam treba za ovu masažu. Pa ipak, glazba koju ćete slušati mora biti povezana sa meditacijom i duhovnom sviješću. Postoji glazba određena za tantričku masažu, ali nećete je lako pronaći u dućanima.

Iako su nepotrebni, ulja i losioni se mogu koristiti - pretpostavljam da postoji shvaćanje da masaža nije masaža bez njih. Stoga da se ne umanji cjelokupni učinak ovog oblika masaže, izbjegavajte mirisna ulja koliko možete jer mogu ometati. Jedino što vam je potrebno za ovu masažu je meditacija i glazba.

Tantrička masaža se može koristiti i za prizivanje energije ozdravljenja u tijelo kako bi ljudima pomogla da se brže oporave od ozljeda ili bolesti.

Probajte tantričku masažu sa svojim partnerom

Partneri se moraju usredotočiti na disanje, vizualizaciju i meditaciju. Kombinacijom ovih elemenata oba partnera više se povezuju sa mislima i osjećajima onog drugog te postaju svjesniji sebe i svog tijela.

Za idealnu tantričku masažu, partneri se moraju izmjenjivati u masaži. Bitno je da masirate cijelu površinu tijela kako bi vaša koža bila opuštenija prilikom dodira partnera. Legnite na mekanu podlogu, a pomoću jastuka se dodatno ugodno smjestite.

Ovakav oblik masaže stavlja partnere u ranjivu poziciju, jer se moraju podložiti dodirima drugog i biti otvoreni jedan prema drugom. Iako se čini da se uglavnom radi o fizičkim dodirima, tantrička masaža omogućava partnerima da dijele intimnost na emocionalnoj razini koju možda još nisu iskusili.

Ukoliko imate malo samopouzdanja, ova masaža bi vam mogla pomoći naučiti cijeniti svoje tijelo. Može vam pomoći i da podignete povjerenje prema partneru jer uživate u bliskosti i pomažete mu da se osjeća voljeno i prihvaćeno. Nemojte se sramiti predložiti ovakvu masažu partneru; mogla bi vam pomoći oživjeti vezu.

Kada se ova masaža uspješno izvodi, nesumnjivo povećava razinu vaše intimnosti i razvija jaču emocionalnu i duhovnu vezu između vas. Ovo se postiže izgradnjom na ljubavi i povjerenju koje postoji među partnerima umjesto da se fokusira na seks.


žena.hr