Moda > Dodaci
Šeširi i kape za dugo, toplo ljeto...
12.7.2010
„Kapa glavu čuva“ jedna je od najpoznatijih uzrečica koje postoje. Kako vam kapa čuva glavu zimi od hladnoće, tako vam ju ljeti čuva od prejakog sunca i vrućine. Na žalost većina nas nosi kape samo u situacijama kada se sunčamo na plaži ili znamo da ćemo dulje vrijeme boraviti na suncu, no mali broj nosi kape prilikom svakog izlaganja suncu.
Ne trebamo ponavljati koliko je sunčevo zračenje jako i koliko nam je potrebna zaštita, a kapa je jedan od ključnih predmeta koji će vam omogućiti zaštitu.

Na sreću, ove godine ljetne kape i šeširići su ponovno u modi! Nema modela, boje, materijala i uzorka koji ove godine nije prihvatljiv. Na vama je da odaberete kapu ili šešir koji vam se najviše sviđa i koji vam najbolje pristaje.

Elegantni šeširi za sunce

Postoji određena sofisticiranost u šeširima širokog oboda sa šarenom maramom koja nestašno leprša na vjetru, pa vas nitko neće kriviti ako ćete se osjećati baš kao mlada Audrey Hepburn.
Ti šeširi savršeni su za duži boravak na suncu, jer vam štite glavu, oči i cijelo lice od direktnog suncu
Također, oni vam daju određenu dozu elegancije, pa makar na sebi imali podrapane traperice. Možete ga nositi sa gotovo bilo kojom odjećom. Takav šešir najljepše stoji ženama s dugom kosom, makar to ne treba biti pravilo.
    
Šeširić s uskim obodom


Slamnati šeširići, ma kakav model bio, najudobniji su za ljetne dane. S obzirom da su od prirodnog materijala ugodni su za nošenje, vrlo su prozračni i lagani, što je vrlo važno za vrijeme velikih vrućina. Osim toga ove godine svaki vlasnik takvog šeširića izgledati će više nego „cool“. Može se reći da se radi o muškim modelima šešira, koje su žene prisvojile i dodale im brojne zgodne „ženske“ detalje. Jako dobro izgledaju na ženama i s kratkom, i dužom kosom, a na vama je da samo odaberete točan model, boju i uzorak. Kada ga nabavite nećete više željeti izaći bez njega.
 
„Kantica“ šeširić


Neki ih zovu još ribičkim šeširićima, no naziv je manje bitan. Ono što je važno je da se radi o preslatkim, najčešće platnenim šeširićima, s malo širim ili užim obodom. Varijacija tih modela i uzoraka je bezbroj.
Savršeni su za plažu, neće se dogoditi nikakva šteta ako se namoče u vodi, a možete ih oprati s odjećom na nižim temperaturama. U tom šeširiću svi izgledaju mlađe.

Kaubojski šešir

Šešir za samo one prave „kulerice“ koje žele i znaju kako privući pozornost. Vjerujte s kaubojskim šeširom nećete nigdje proći nezapaženo, a ako se s njim pojavite na nekom od ljetnih partija, mnogi ljudi će vam ga željeti skinuti s glave i isprobati. Najugodniji će vam biti slamnati kaubojski šeširić, no ako nađete lijep platneni model, nemojte ga propustiti kupiti.
  
 Vojničke kape

Može se reći da je jedan od modela vojnički kapa „isfurao“ Fidel Castro, a što je najzanimljivije, jako dobro stoje i muškarcima i ženama. Za one vječito sportske žene, koje vole kratke hlačice, široku sportsku odjeću, maslinaste i pastelne boje, ovo je pravi odabir. Jako dobro stoje ženama s kraćom kosom ili onima koje vole nositi niski repić.

(vam)
Foto: www.elle.com
www.fashion-style.becomegorgeous.com
www.e4hats.com
www.monsoon.co.uk/icat/accessorize

žena.hr