Ljubav i sex > Sex
Vruće igre u krevetu: Sve tajne analnog orgazma i kako ga postići
31.8.2020
Iako se danas otvoreno priča o seksu i orgazmu, analni seks je još uvijek tabu među mnogim parovima. Mnogi ga žele doživjeti, ali im partner nije raspoložen za takvu vrstu eksperimentiranja, a neki parovi nisu ni sigurni što bi zapravo trebali raditi. Neki se čak pitaju postoji li stvarno analni orgazam? Da, analni orgazam stvarno postoji.
Donosimo ti objašnjenje stručnjaka što je zapravo analni orgazam, ali i njihove savjete kako užitak učiniti još jačim i ugodnijim. "Ne samo da je stvaran, nego i teoretski svaka osoba može doživjeti analni orgazam. Ali često mehanizam doživljavanja orgazma ovisi o anatomiji", objašnjava liječnik Evan Goldstein.

Muškarci će doživjeti orgazam stimuliranjem prostate analnom penetracijom (prostata je žlijezda veličine oraha smještena između mokraćnog mjehura i penisa). Žene doživljaju ovu vrstu orgazma stimulacijom G točke ili A točke kroz analani kanal, objašnjava seksualna pedagoginja Alicia Sinclair iz tvrke za seksualne igračke. Zid između vagine i anusa jako je tanak, pa analna penetracija može potaknuti te erogene točke. A točka ili tzv. Anterior Fornix erogena zona je osjetljivo tkivo na kraju vagine, ispred maternice, a puno lakše ju je stimulirati analno nego vaginalno. Koliko žene uživaju u ovoj seksualnoj igri pokazalo je istraživanje Cam4 iz 2016. u kojem je sudjelovalo osam tisuća žena diljem svijeta, otkrili su da je čak 42 posto žena doživjelo orgazam tijekom analnog seksa. Ne radi se samo o penetraciji nego i o uključivanju različitih seksualnih igrica i igračaka.


(Foto: Pexels)

Spremna si za nove ili još bolje orgazme u spavaćoj sobi. Evo nekoliko savjeta stručnjaka za veći užitak:
 

žena.hr