Zabava > Ostalo
Broj prijavljenih na kros utrci "Volim trčanje" premašio očekivanja
23.6.2010
Završena je 3. Kros utrka Volim trčanje. Utrka je održana na savskom nasipu kod Boćarskog doma u utorak, 22. lipnja, u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život. Broj prijavljenih natjecatelja nadmašio je sva očekivanja. 477 trkača svih uzrasta uveličalo je svojim nastupom jednomjesečnu akciju Kretanjem do zdravlja u cilju promicanja zdravog i aktivnog načina života.
Na jutarnjem Baby maratonu (20 metara) sudjelovalo je 15 natjecatelja do 2 godine. Pobjednica je Nensi Kršul iz Rijeke, a pobjednik Filip Vukadinović.

Slijedio je Dječji maraton (500 metara) sudjelovalo je 75 natjecatelja do 10 godina. Pobjednica je Ana Marija Gavez iz Nedelišća, a pobjednik Filip Glavić iz Zagreba.

Na rekreativnoj utrci žena (2 km) sudjelovalo je 50 natjecateljica, a pobjednica utrke je Iva Mihaljević. Utrku građana (5 km) otrčalo je 157 natjecatelja, a pobjednik je Ante Pešec koji je ujedno i srušio rekord staze dotrčavši na cilj za 17,39 minuta. Pobjednica u Utrci građana je Marija Duraković.

Na najdužoj stazi kros utrci Volim trčanje (11,44 km) sudjelovalo je 175 natjecatelja, a pobjednik i rekorder staze je Drago Paripović koji je na cilj došao za 40,04 minute, a pobjednica najduže staze je Marija Vrajić koja je u prošlogodišnjoj utrci postavila rekord staze na 5 kilometara.

Dio sredstava od startnine uručen je Zakladi Ana Rukavina.

Na utrci su sudjelovale i mnoge poznate osobe Renata Sopek (TV voditeljica i wellness instruktorica), sestre Iris i Darija Bostjančić (alpinistice koje su se prošle godine popele na Mt. Everest), Mario Valentić i Dejan Patrčević (triatlonac).

Najmanji su se nakon utrke okrijepili i zabavili uz prigodne poklone i predstavu Cvrčak i mrav, a oni veći uz okrijepu i vrijedne nagrade sponzora su i zaplesali.
žena.hr